Grote XL en XXL Geurkaarsen: de 10 beste in Februari 2024

Jij bent op zoek naar fijne Grote XL en XXL Geurkaarsen om een groter woonaccessoire in huis te halen, of iemand cadeau te doen. Dit is mijn top 3. Verderop in op deze pagina vind je mijn 10 favorieten.

Voor dit blog artikel hebben wij 97 producten geanalyseerd om voor jou tot een mooie selectie te komen. Dat is een selectie van 10 geweldige XL geurkaarsen geworden.

In het onderzoek hebben wij ook uitgezocht waar je op kan letten bij jouw aankoop. Denk daarbij aan de geur, de ingrediënten, het formaat, de kleur en het succes van een merk.

De beste Grote XL en XXL kaarsen

Jij wil de beste grote geurkaars vinden en wij gaan jou daarmee helpen.

Wij hebben 97 producten onderzocht en hebben daarbij rekening gehouden met de kosten, hoe lang het product meegaat en de bekendheid van het product. Daarnaast hebben wij alle online reviews op Bol.com en andere bekende webshops doorgenomen om te begrijpen hoe anderen een grote geurkaars ervaren.

Vanuit dat onderzoek is het overzicht hieronder geworden zoals die nu is. De lijst bevat de beste 10 producten, speciaal voor jou geselecteerd.

Klik op het product om meer informatie te krijgen.

1
JANZEN Scented Candle XL Skin 90
€29,95
Uitverkocht
Bol.com
Beste Keuze

Mijn 3 Beste Grote geurkaarsen

Beste Keuze: JANZEN – Skin 90

Wij vinden dat de geurkaars van JANZEN in de geur Skin 90 de beste keuze is omdat de geur Skin 90 wat ons betreft, zich echt onderscheid van andere geuren.

Wij proberen en testen allerlei producten gedurende het jaar, denk daarbij aan Geurstokjes en andere geurproducten. Wij worden daarbij telkens weer verrast door de geur van Skin 90.

Waarom deze geur er zo uitspringt, is de verfrissende ingrediënten: kersenbloesem, lely en tonkaboon. Deze mix van ingrediënten is uniek; wij hebben nog geen andere merken voorbij zien komen die deze combinatie gebruiken. Rituals Sakura komt wel in de buurt, maar die gebruiken geen tonkaboon.

Andere kopers vinden deze geurkaars fijn omdat het een stevige vaas is die niet omvalt. Wel zo veilig als je ook kinderen of huisdieren in de buurt hebt.

1
JANZEN Scented Candle XL Skin 90
€29,95
Uitverkocht
Bol.com
Beste Keuze

👍 Voordelen

✔ Unieke geur

✔ Stevige glazen vaas

✔ Stijlvol design

👎 Nadelen

❌ Welke geur bij je past, bepaal je zelf

Beste Design: Riviera Maison – Ibiza

Wat een geweldig design heeft de geurkaars van Riviera Maison in de geur Ibiza. De mooie glazen stolp en het chique gouden label op de kaars laten zeker een indruk achter. Een echte eye catcher voor in huis!

Op Bol en Amazon laten andere kopers weten dat het een goede kwaliteit geurkaars is. De geurkaars creëert een aangename en fijne sfeer.

Met maar liefst 116 branduren geniet je van een heerlijke frisse geur!

👍 Voordelen

✔ Maar liefst 116 branduren

✔ Een ‘eye catcher’ voor in huis

✔ Heerlijke frisse geur

👎 Nadelen

❌ Past niet bij elk interieur

Beste Prijs: Treewick – Lavender

De geurkaars van Treewick in de geur Lavender brengt ultieme sfeer in huis. Naast een heerlijke geur van lavender heeft de geurkaars een houten lont, deze  knettert wanneer hij brand. De doorzichtige pot met houten deksel geeft een huiselijk gevoel en zorgt ervoor dat de geurkaars bij vrijwel elk interieur past.

Uit reviews op Bol en Amazon blijkt dat de geurkaars van Treewick in de geur Lavender een fijne en warme sfeer creëert in huis. Ze zijn blij met de aanschaf vanwege het mooie design, de goede kwaliteit en de lekkere geur.

Dit allemaal ook nog eens voor de voordeligste prijs!

👍 Voordelen

✔ De voordeligste prijs

✔ Past bij vrijwel elk interieur

✔ Goede kwaliteit

👎 Nadelen

❌ Niet iedereen wilt een knetterende lont

Over Grote XL en XXL Geurkaarsen

In dit deel van de blog kan je alles lezen over XL geurkaarsen.

Wij leggen je uit wat een grote geurkaars is en welke benamingen mensen er ook voor gebruiken. Daardoor weet je zeker dat je op de juiste plek bent.

Ook nemen wij je mee terug in de geschiedenis van XL geurkaarsen. Met een beetje achtergrond zal je beter begrijpen waarom XL geurkaarsen zijn zoals ze nu zijn.

Daarna leggen wij je uit hoe een grote geurkaars werkt. Die informatie is nuttig als je van plan bent om XL geurkaarsen te bestellen.

Tot slot geven wij jou in dit onderdeel voorbeelden van doelen of situaties waarbij je XL geurkaarsen zou kunnen gebruiken. Op basis van die situaties kan jij afwegen of een grote geurkaars het juiste product is voor jou.

Wat is een grote geurkaars?

Een grote geurkaars is een Geurkaars die gecreëerd is om een goede geur te verspreiden wanneer deze wordt aangestoken.

De inhoud van de verpakking bevat meestal 1 of meerdere grote geurkaarsen, afhankelijk van hoeveel je er bestelt.

Geurkaarsen worden zowel voor hun uiterlijk als functioneel ingezet. Aanbieders maken tegenwoordig hele mooie designs waardoor een grote geurkaars als een mooi accessoire in huis kan dienen. Bovendien verspreid een geurkaars een fijne geur. Door deze 2 eigenschappen is een grote geurkaars een fantastisch product.

Grote XL en XXL Geurkaarsen zijn gemaakt van een mengsel van was en geparfumeerde oliën. Als een grote geurkaars wordt aangestoken komt de geur vrij en verspreid die zich in de omgeving van de kaars. Je kan 1 of meerdere XL geurkaarsen tegelijk aansteken als jij dat lekker vindt.

Waarom gebruik je Grote geurkaarsen?

Doelen waarvoor mensen XL geurkaarsen gebruiken kunnen per persoon verschillen. Het is belangrijk om daar bij stil te staan voordat je een grote geurkaars aanschaft. Zo weet je zeker of een grote geurkaars wel past bij jou.

Doelen waarvoor je XL geurkaarsen kan gebruiken zijn:

 • Stress en andere spanningen verminderen
 • Het verbloemen van onprettige geuren
 • Een groot accessoire toevoegen aan je interieur

Voorbeelden van het gebruik van Grote geurkaarsen zijn:

 • Een kaars branden bij het lezen van een boek, voor extra ontspanning
 • Extra ontspannen tijdens een meditatie of pilatesoefening
 • Het verzorgen van een ontspannen sfeer tijdens een professionele schoonheidsbehandeling

Tot slot: Soorten mensen die Grote XL en XXL Geurkaarsen gebruiken zijn meestal particulieren zoals jij en ik, die graag een herkenbare, fijne geur in huis aanbrengen.

Gelden de voorbeelden hierboven voor jou?

Als je overeenkomsten ziet dan kan je starten met bestellen!

Als er niets voor je tussen zit dan zijn de andere geurproducten op fijnvoorthuis.nl misschien iets voor jou. Laat je verrassen vanaf de homepagina met interessante blogs.

Grote geurkaarsen 2
Grote geurkaarsen gaan extra lang mee!

Hoe werkt een grote geurkaars?

Het doel van een grote geurkaars is om een aangename geur te verzorgen.

Dat gaat op de volgende manier: Zodra de lont brandt zal de was smelten. In de was zijn geparfumeerde materialen verwerkt. Bij de verbranding van de geurkaars komen die ingrediënten via de lucht in de ruimte vrij. Als je de lucht inhaleert zal je een aangename geur ruiken.

Accessoires

Ben jij fan van kaarsen? Om jouw ervaring met XL geurkaarsen te verbeteren zijn er honderden accessoires te koop.

Denk bijvoorbeeld aan geurkaars houders en geurkaars dovers.

Heb jij een product dat jouw ervaring met kaarsen verrijkt? Laat het ons weten onderaan deze pagina, dan voegen wij die graag toe aan het overzicht.

Stappenplan

Om van start te gaan met een grote geurkaars kan je de volgende stappen doorlopen.

 1. Koop je favoriete kaars online
 2. Verwijder de verpakking van de kaars
 3. Plaats de geurkaars op een stabiele bodem of in een houder
 4. Steek de lont van de geurkaars aan met een lucifer of aansteker
 5. De geurkaars zal geur verspreiden zodra de lont brand
 6. Laat een kaars niet onbeheerd achter om te voorkomen dat brandgevaar ontstaat
 7. Geniet van de aangename geur van je kaars
 8. Doof de vlam als je wilt stoppen met het verspreiden van geur

Geschiedenis van de grote geurkaars

De mensheid zet al kaarsen in sinds 3000 voor Christus. Dat was de tijd van de oude Egyptenaren. Het doel van een kaars was toen nog niet om een fijne geur te creëren, maar vooral als bron van licht.

Kaarsen met geurige eigenschappen werden al gebruikt vóór het jaar 0. Men mengde bijvoorbeeld vetten van dieren met papyrusplanten om een fijne geur te verspreiden bij het verbranden hiervan.

Later dook het gebruik van kaarsen op bij bijvoorbeeld de Chinezen. Destijds hadden geurkaarsen verschillende toepassingen. Enerzijds was dat religieus. Aan de andere kant was dat om vervelende geuren te maskeren.

Na 1900 ontstonden XL geurkaarsen zoals jij en ik die nu kopen. Vanaf dat moment is het een commercieel product, gemaakt van de was van bijen. Dit leidde tot een betere kwaliteit. In sommige culturen werden geurkaarsen zelfs een statussymbool, zoals in Frankrijk.

Tegenwoordig kan je zo goed als elke geurkaars geur en geurkaars kleur kopen die je maar kan bedenken. Voor seizoenen zijn zelfs speciale feestdag geurkaarsen samengesteld.

Bovendien: Een geinige fun fact is dat er meer dan 18 uitvoeringen van Geurkaarsen zijn! Wat ook handig is om te weten, is dat er in Nederland meer dan 26 verkopers van geurkaars merken zijn!

Bovendien is men creatiever geworden met ingrediënten. Een goed voorbeeld daarvan is sojawas.

Synoniemen

Als wij het over XL geurkaarsen hebben bedoelen wij daarmee ook mega geurkaarsen en de Engelse vertaling Big scented candles of large scented candles.

Dat betekent dat de geurkaarsen die wij in deze blog behandelen ook mega geurkaarsen bevatten. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij een volledig beeld krijgt van XL geurkaarsen en geen enkel product van de wagen valt.

Als jou alternatieve namen voor XL geurkaarsen te binnen schieten laat het ons dan even weten. Plaats jouw ervaringen in een reactie, dan zorgen wij ervoor dat die in de toekomst ook meegenomen wordt.

Grote geurkaarsen kopen? Let op

Denk jij dat je de geurkaars gaat bestellen? Als dat het geval is zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden.

Als je goed over de volgende punten nadenkt weet je welk artikel het beste bij jou past. Mogelijk past het ene artikel beter bij je dan de ander.

In dit hoofdstuk geven wij je uitleg over de sterkte van de geur, het gebruik van ingrediënten, hoelang je met de kaars kan doen, hoe het design uitvalt en meer.

Ons motto is altijd: beter eerst goed nadenken om later spijt te voorkomen.

Neem hier zeker even de tijd voor en maak desnoods een lijst met plussen en minnen. Zo zorg je ervoor dat je een goed onderbouwde keuze maakt en voorkom je een teleurstelling.

Grote geurkaarsen 3 copy
Grote geurkaarsen zijn er in verschillende varianten.

Het merk van een grote geurkaars

Een geurkaars kopen vanuit een merkgedachte kan meerdere voordelen met zich meebrengen.

Merken zijn consistent en bieden daardoor een bepaalde verwachting. Kenmerken als formaten, bezorgmogelijkheden en kosten zijn vaak hetzelfde bij bekende merken.

Bovendien geven merken een garantie van degelijkheid. Omdat merken een reputatie opbouwen is kwaliteit belangrijk en zullen zij die altijd aan hun klanten willen bieden.

Een merk kan daarnaast een verlenging van je identiteit zijn. Als een merk voor vrijheid staat en jij hecht daar waarde aan, dan is het van toegevoegde waarde om een kaars van dat merk te kopen.

Een grote geurkaars is verkrijgbaar vanuit meerdere merken. Het is niet zo dat er 1 specifiek merk is dat allen maar hele grote kaarsen maakt.

Indien je naar andere merken op zoek bent dan de merken op deze pagina, bekijk dan ook nog even de pagina met alle geurkaars merken. Welk merk is jouw favoriet?

Grote geurkaarsen Rituals

Rituals biedt naast de standaard geurkaarsen van 290g en 360g ook indrukwekkende XL-varianten aan.

Geniet van langdurige geurervaringen met kaarsen van 1000g, 2500g en zelfs 6000g.

Deze extra grote kaarsen beloven een verfijnde ambiance en zijn perfect om je leefruimte te vullen met heerlijke, langdurige geuren.

Grote geurkaarsen TweeWick

TreeWick biedt niet alleen standaard geurkaarsen met 50 branduren aan, maar ook indrukwekkende XL-varianten met 80 branduren.

Deze grotere kaarsen zorgen voor een langdurige en intense geurbeleving, waardoor je langer kunt genieten van de heerlijke aroma’s.

De XL-geurkaarsen zijn perfect voor wie op zoek is naar een langere brandtijd en een continue verspreiding van de verfijnde geuren in huis.

Met hoogwaardige ingrediënten en een langer brandproces creëert TreeWick een sfeervolle omgeving en maakt het mogelijk om nog meer te genieten van de aangename geuren in je leefruimte.

De geur van een grote geurkaars

Je koopt een grote geurkaars vanzelfsprekend voor de fijne geur. Geur is de aller belangrijkste eigenschap van een geurkaars. Geur draagt bij aan comfort en zoveel meer.

Je woning voorzien van een lekkere geur is niet alleen belangrijk, het is essentieel voor jouw gemoedstoestand. Was je op de hoogte dat bepaalde geuren een stimulerend effect hebben op jouw emoties?

Of je een geur waardeert verschilt per persoon. De een vindt geur A fijn, een ander geur B. Dat is ook niet erg. Iedereen mag zijn of haar eigen favoriet ontdekken.

Om de juiste geur te vinden is de sterkte van de geur iets om als eerste op te letten. Bij geurkaarsen heb je daar gelukkig grip op. Je kan een geurkaars korter branden als je een andere hoeveelheid geur wil verspreiden.

Sommige merken claimen meer geur te verspreiden dan andere aanbieders. Wij vinden dat soort statements te betwisten. Je zult uiteindelijk zelf moeten ervaren hoe heftig de geur van jouw geurkaars is. Gelukkig zijn er veel merken om uit te kiezen waardoor je uiteindelijk altijd de juiste kaars voor jou zal vinden.

Wat de geur van XL geurkaarsen onderscheid van andere geurkaarsen, verschilt per geurkaars. Populaire geuren zijn amber, dennengeur en houtgeur.

Tot slot: Let er bij het vinden van jouw favoriete geurtje op dat jij de geur misschien geweldig vindt, maar dat dat niet vanzelfsprekend voor anderen geldt. Indien je niet de enige in huis bent is dat iets om rekening mee te houden. Bespreek altijd even welke behoeftes anderen hebben.

Wij hopen dat deze informatie helpt om te onderzoeken welk geurtje bij jou past.

De kleur van een grote geurkaars

Wanneer je een geurkaars uitzoekt moet je goed nadenken over de kleur van de kaars. Verschillende kleuren hebben namelijk verschillende functies.

Als voorbeeld zorgt een kleur als bruin voor intimiteit. Kies deze kleur als je sfeer aan wil brengen.

In tegenstelling is een kleur als donkergroen juist kalmerend. Test deze kleur in een werkkamer waar je rust wil vinden.

Een kleur als groen is weer erg energiek. Daarnaast zal deze kleur erg de aandacht trekken, mocht dat het doel zijn. Kies voor deze kleur in een ruimte veel gebeurt, zoals een kinderspeelkamer.

Grijstinten en wit zijn neutraal en kunnen met de meeste interieurs gecombineerd worden.

De kleur van XL geurkaarsen is erg wisselend en dat maakt het juist leuk om af en toe te wisselen. Grote geurkaarsen zijn beschikbaar in vrijwel elke kleur.

Tot slot wil je je afvragen: past de kleur bij de rest van je inrichting. En indien je de grote geurkaars cadeau doet: matcht de gekozen kleur bij het interieur van de ontvanger.

Grote geurkaarsen 4
Grote geurkaarsen stralen ultieme luxe uit!

Ingrediënten van XL geurkaarsen

Het belangrijkste ingrediënt van een kaars is was. Was is een organisch product en is doorgaans vetachtig. Was kan afkomstig zijn van de jojobastruik. Door het hoge smeltpunt is was het perfecte basisingrediënt voor kaarsen. Paraffine wordt ook vaak gebruikt als basis ingrediënt.

Op de tweede plek is geur het meest essentiële ingrediënt van geurkaarsen. Geur kan gemaakt worden met geurolie, essentiële olie, parfum of kruiden. De meest gezochte geuren zijn lavendel, vanille en dennengeur.

Na de geur en was is de lont een essentieel ingrediënt. Hierbij zijn 2 opties mogelijk: een stof koord of houten lont.

Om de beste lont te vinden moet je 2 dingen in het achterhoofd houden:

 • Niet elk lont gaat samen met elke was. Een dunner koord kan voor een wisselende verbrandingssnelheid zorgen. Test hiermee en ervaar het zelf
 • De keuze voor hout of stof is persoonlijk. Hout is een steeds vaker gebruikt materiaal, maar het klassieke koord werkt nog steeds erg goed

Als laatste ingrediënt worden kleurstoffen toegevoegd aan geurkaarsen. Met een beetje kleur wordt de kaars ook qua design aantrekkelijk. Hiermee wordt het automatisch een accessoire voor in je woning.

Wat is jouw favoriete samenstelling van materialen? Laat het ons weten in de reacties

Hergebruik

Ook het recyclen van geurkaars ingrediënten is belangrijk. Argumenten voor recycling zijn:

 • Plastic verlies voorkomen in plaats van afval te laten slingeren in de natuur
 • Zuiniger gebruik van schaarse grondstoffen
 • Verantwoordelijkheid nemen naar latere generaties
 • Economische voordelen door banen te creëren in recycling

Gelukkig zijn er bij geurkaarsen meerdere onderdelen die je opnieuw kan gebruiken. Dat komt door innovatie, maar ook omdat de meeste ingrediënten zich daar simpelweg voor lenen.

Herbruikbare onderdelen zijn:

 • Het glazen of aluminium potje
 • De kartonnen verpakking mag bij het gemeentelijk papier afval
 • Wasresten kan je omsmelten en er een extra kaars van maken

Lees altijd even het doosje van de kaars. Daarop staat vaak wel beschreven hoe je de geurkaars goed kan hergebruiken.

Natuurlijke Ingrediënten

De duurzaamheid van kaarsen is een hot onderwerp. Ook voor andere geur artikelen wordt verantwoord gebruik van materialen steeds belangrijker. Gelukkig zijn kaarsen steeds vaker van duurzame ingrediënten gemaakt.

Voorbeelden waarbij de aanbieder kan kiezen voor verantwoorde ingrediënten zijn:

 • De was: bijvoorbeeld van soja
 • De lont: zoals katoen als gebruikt materiaal
 • Geur: door essentiële oliën te gebruiken
 • Kleur: kleurstoffen zijn ook op natuurlijke basis mogelijk

Wij raden aan om altijd in je overweging mee te nemen of ingrediënten natuurlijk zijn. Een reden daarvoor is klimaatverandering, met verminderd gebruik van broeikasgassen en CO₂ zal de aarde minder snel opwarmen.

Een accessoire voor thuis

Een geurkaars heeft ook een decoratieve functie.

Een geurkaars kan als decoratief item in huis fungeren. Hoe leuk is het om je huis aan te kleden met een grote geurkaars.

Geurkaarsen worden verkocht in allerlei kleuren, verpakkingen en vormen. De meeste producten zijn smaakvol ontworpen waardoor ze elegantie toevoegen aan de door jou gekozen ruimte.

Instap merken zijn niet zo opvallend, maar populairdere merken als WoodWick geurkaarsen, Ted Sparks geurkaarsen of Yankee Candle geurkaarsen hebben geweldige designs.

Als je zo’n opvallend design strategisch plaatst in jouw interieur zal het product ongetwijfeld een toevoeging zijn en de stijl in jouw woning benadrukken.

Grote geurkaarsen 5
Grote geurkaarsen zijn van goede kwaliteit gemaakt!

Als cadeau of voor jezelf

De meeste mensen zullen een geurkaars overwegen voor zichzelf. Om jezelf eens goed te verwennen. Je verdient immers een traktatie zo nu en dan 🙂

Omdat geurkaarsen zo betaalbaar zijn en vaak ook nog eens een leuk ontwerp hebben, zijn geurkaarsen ook erg leuk om cadeau te doen. Veel mensen zullen er blij van worden. De meeste mensen hebben tegenwoordig wel geurkaarsen in huis.

Een grote geurkaars is een indrukwekkend cadeau om te geven, omdat niet iedereen grote geurkaarsen kent. Hiermee steel je zeker de show.

Je zou daarnaast kunnen uitzoeken of de geur past bij de ontvanger van het cadeautje. Door hier tijd in te steken laat je zien dat je moeite wil steken in iemands situatie.

Als voorbeeld past een bepaalde bloemengeur misschien wel bij de ontvanger van het cadeautje.

Of … misschien is diegene juist gebaat bij een rustgevende eucalyptusgeur, wanneer hij of zij veel met stress kampt.

Het kan ook zo zijn dat een opwekkende muntgeur precies is wat iemand nu nodig heeft.

Gelukkig zijn er allerlei opties om uit te kiezen. Je kan geuren als amber en dennenboom vinden op de geurkaars geuren pagina.

De brandtijd

Als je een geurkaars bestelt wil je daar natuurlijk wel lang van genieten. Een geurkaars kan best prijzig zijn en daarom is het fijn als die lang mee gaat.

Grote geurkaarsen zijn doorgaans groter dan 15 centimeter, en branden zeker 60 uren of zelfs meer.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op hoelang jouw geurkaars meegaat. Houdt rekening met:

 • Het formaat van de kaars: grotere kaarsen branden doorgaans langer
 • De soort was: sojawas en bijenwas gaan over het algemeen langer mee dan kaarsen gemaakt van paraffine
 • Hoelang je een kaars per keer brandt. Bovendien: als je een kaars kort aansteekt ontstaat de kans op tunnelvorming wat ongewenst is voor geleidelijke verbranding
 • De hoeveelheid wind: in een tochtige ruimte zal de vlam sneller branden

De prijs

Als je een grote geurkaars overweegt te bestellen is de aanschafprijs belangrijk. Gelukkig zijn de meeste geurkaarsen erg betaalbaar.

Niet iedereen heeft hetzelfde budget en niet iedereen wil hetzelfde uitgeven aan een geurkaars.

Grote XL en XXL Geurkaarsen zijn meestal wat duurder omdat de kaars groter is. Denk daarbij aan €30 of meer. De prijs is het waard, want de kaars zal ook langer branden.

Indien je op zoek bent naar een betaalbare geurkaars, dan zijn Air Wick geurkaarsen, Gusta geurkaarsen en Zwitsal geurkaarsen interessant om te bekijken.

Als je budget wat minder beperkt is en je wilt een gewilde kaars dan zijn JANZEN geurkaarsen, Scento geurkaarsen en WoodWick geurkaarsen echt super.

Als je het beste van het beste wilt zijn geurkaarsen van Jo Malone London en geurkaarsen van Parks London geweldig om te bestellen.

Grote Geurkaarsen Action


Bij winkelketen Action vind je regelmatig een ruime selectie aan grote XXL geurkaarsen.

Merken zoals TreeWick, Air Wick, Bridgewater Candle Company, Bolsius en Glade by Brise bieden diverse opties.

De betaalbare prijzen maken het gemakkelijk om je huis te vullen met heerlijke geuren. Action’s gevarieerde aanbod van hoogwaardige merken stelt klanten in staat om op een budgetvriendelijke manier een sfeervolle ambiance te creëren en te genieten van een breed scala aan geurige ervaringen.

Veilig geurkaarsen branden

Geurkaarsen aansteken doe je niet zonder risico’s. Ook XL geurkaarsen niet. Je speelt immers met een brandend object.

Als je een geurkaarsje aansteekt wil je dat wel op een veilige manier doen, om ongelukken te voorkomen.

Dingen om op te letten zijn:

 • Brandtijd: een geurkaars een paar uurtjes branden is wat handleidingen aanbevelen. Stop in ieder geval als je gaat slapen of ergens weggaat
 • Blijf erbij: laat een geurkaars niet onbeheerd achter
 • Kinderen en huisdieren: houdt kaarsen buiten hun bereik om ongelukjes te voorkomen
 • Waar plaats je de kaars: gebruik een stevige ondergrond en plaats de geurkaars niet in de buurt van papier
 • Een stevige geurkaars houder: de houder moet degelijk genoeg zijn en de smeltende was op kunnen vangen
 • Winderigheid: bij een hoge hoeveelheid wind kan de vlam versterkt worden of juist doven
 • Brandwerende middelen: zorg ervoor dat dingen als blusdekens aanwezig zijn mocht er toch iets fout gaan

Veelgestelde vragen (FAQ)

Als jij voornemens bent om gebruik te maken van een grote geurkaars dan loop je wellicht tegen een aantal vragen aan.

Vragen die ook veel bij anderen spelen hebben wij in het volgende overzicht voor jou uitgezocht en beantwoord. Dat maakt het voor jou meteen een beetje makkelijker om gebruik te maken van XL geurkaarsen.

Veel voorkomende vragen over XL geurkaarsen zijn:

Zijn XL geurkaarsen goede geurkaarsen?

Grote geurkaarsen zijn lekkere geurkaarsen. Je ruikt ze vaak al een beetje zonder dat je ze hoeft te branden.

Wat is de Engelse vertaling van Grote XL en XXL Geurkaarsen?

De Engelse vertaling van Grote XL en XXL Geurkaarsen is Big scented candles of large scented candles.

Als je meer vragen hebt over Geurkaarsen, dan wijzen wij je graag op de veelgestelde vragen en antwoorden over geurkaarsen. Op die pagina hebben wij alle vragen en antwoorden over Geurkaarsen op een rijtje gezet en beantwoord.

Conclusie

Ben je benieuwd wat wij de lekkerste grote geurkaars vinden?

Uit alle 97 XL geurkaarsen die wij hebben onderzocht is wat ons betreft 1 duidelijke winnaar aan te wijzen: JANZEN geurkaars – Skin 90.

Wij vinden dat de geurkaars van JANZEN in de geur Skin 90 de beste keuze is omdat de geur Skin 90 wat ons betreft, zich echt onderscheid van andere geuren.

Wij proberen en testen allerlei producten gedurende het jaar, denk daarbij aan Geurstokjes en andere geurproducten. Wij worden daarbij telkens weer verrast door de geur van Skin 90.

Waarom deze geur er zo uitspringt, is de verfrissende ingrediënten: kersenbloesem, lely en tonkaboon. Deze mix van ingrediënten is uniek; wij hebben nog geen andere merken voorbij zien komen die deze combinatie gebruiken. Rituals Sakura komt wel in de buurt, maar die gebruiken geen tonkaboon.

Andere kopers vinden deze geurkaars fijn omdat het een stevige vaas is die niet omvalt. Wel zo veilig als je ook kinderen of huisdieren in de buurt hebt.

Deze grote geurkaars zorgt voor sfeer in elke ruimte, in elke woning en in elk jaargetijde. Dat een kaars past in veel situaties vinden wij erg waardevol. Het sluit aan bij de missie van Fijnvoorthuis.nl: om te zorgen dat er minder troep gekocht wordt in de wereld.

Waarom twijfel je nog? Afrekenen maar!

1
JANZEN Scented Candle XL Skin 90
€29,95
Uitverkocht
Bol.com
Beste Keuze

Gerelateerde Geurkaars types

Grote geurkaarsen zijn razend populair in Nederland. Op het internet zoeken een hoop mensen naar XL geurkaarsen en in echte winkels worden ze ook vaak verkocht.

Als jij een liefhebber bent van XL geurkaarsen dan zijn de volgende Geurkaars types wellicht ook wat voor jou. Mensen die XL geurkaarsen fijn vinden, vinden de producten hieronder meestal ook fijn.

In de lijst hieronder kan je een overzicht vinden van de meest populaire Geurkaars types. Met dit overzicht kan jij zelf concluderen of deze types voor jou ook interessant zijn.

Op zoek naar een andere Geurkaars? Ga naar alle Geurkaars Soorten, Merken, Geuren en Kleuren

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

In 2022 zijn Perry en Lisanne begonnen met Fijnvoorthuis.nl. Het project is ontstaan vanuit passie, hobby en frustratie.

De digitale wereld heeft Perry altijd gefascineerd. Hij vindt het leuk om er mee bezig te zijn en websites of andere digitale creaties te bouwen. Lisanne is gek op interieur.

De frustratie die Perry en Lisanne allebei hebben komt voort uit het overschot aan producten dat mensen tegenwoordig kopen. Alle schotten zitten vol, veel gaat uiteindelijk naar kringlopen of van zelf de prullenbak in.

Met Fijnvoorthuis.nl proberen Lisanne en Perry mensen te begeleiden om gerichtere aankopen te doen. Op die manier wordt er naar onze verwachting minder onnodig gekocht en worden spullen beter benut.

Als je wat hebt gehad aan onze tips, laat het dan weten in de reacties!

Geurkaars en Perry

Hoi ik ben Perry! Doordeweeks ben ik digitaal projectmanager voor bedrijven als Plieger, Philips Hue, HACO en anderen. Ik vind dit soort projecten gaaf en ben dol op eCommerce en online. Sinds 2011 ben ik daarnaast online ondernemer. Het begon klein met Twitteraccounts en is uitgegroeid door projecten als Fijnvoorthuis.nl. Deze website run ik met mijn vriendin Lisanne die veel kijk heeft op huisinrichting.

Plaats een reactie