De 10 beste Wierook stokjes, kegels en accessoires – Oktober 2023

Wil jij de beste Wierook stokjes of pakketten kopen om thuis een fijne geurervaring te creëren? Zoek dan niet verder.

Wij zijn Perry en Lisanne en wonen als sinds 2012 op onszelf. Wij vinden geurproducten geweldig en testen het hele jaar allerlei merken. Het speurwerk hebben wij al gedaan en vanuit meer dan 300 producten hebben wij de beste 10 Wierook stokjes en accessoires samen kunnen stellen.

In dit artikel kan je argumenten vinden om de juiste wierook te kiezen. Wierook die bij jou past. Je vind hier onder andere informatie over merken, geuren en winkels.

Heb je vragen? Laat ze achter in de reacties en wij komen er zo snel mogelijk op terug.

De beste Wierook kopen: een overzicht

Wierook is een manier van geur verspreiden die al heel erg lang bestaat. In het Engels is wierook bekend als incense burning. Het wordt al vele duizenden jaren gebruikt om geuren te verspreiden. Ook nu wordt wierook nog veel gebruikt en kopen we de stokjes vaak online.

Maar wat is wierook precies? Waar komt het vandaan? Waar kun je het kopen en wat zijn alle mogelijkheden? Het aanbod aan merken, geuren en vormen is echt gigantisch.

Wij hebben voor jouw de beste merken en winkels op een rij gezet. Uit deze merken en winkels hebben wij de Top 10 wierook producten verzameld.

Wij helpen jou graag, zodat jij niet uren hoeft te zoeken naar de beste Wierook. Deze hebben wij namelijk al voor jou gevonden en vind je in volgende overzicht.

Wierook Types en Soorten

Als we kijken naar de wierook die je online kunt kopen, dan zijn er een aantal verschillende soorten. De verschillende soorten werken ook allemaal op een ander manier.

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types en soorten wierook die gebruikt worden:

Wierook pakketten

Wat erg interessant kan zijn, dat zijn wierook pakketten. Wierook sets en pakketten kun je gewoon online kopen en je hebt een ruime keuze. In pakketten zitten namelijk verschillende geuren. Met zo’n pakket in huis kun je afwisselen met verschillende geuren.

Ook als je nog niet precies weet welke geuren jij echt lekker vindt, dan kun je met een wierook pakket heel goed dingen uitproberen. Op die manier ontdek je snel genoeg welke geuren jij lekker vindt en welke niet.

Luxe wierookstokjes 

Voor de mensen die het willen kun je ook luxe wierookstokjes online kopen. Luxe stokjes zijn hoger in kwaliteit en prijs dan normale wierook stokjes.

Hierbij is het wel zo dat niet de stokjes zelf zo luxe zijn. De stokjes stellen uiteraard niet zo heel veel voor. Deze steek je aan en zullen de geur verspreiden.

Het gaat dan vooral om de houder waar jij de stokjes in moet doen. Bij luxere uitvoeringen wordt veelal gebruik gemaakt van luxe materialen. Een materiaal als messing wordt hiervoor vaak gebruik. Messing is een combinatie van zink en koper. 

Dit wordt dan vaak gecombineerd met luxe vormen en bewerkingen van dit materiaal. Dit geeft de wierookstokjes en een extra dimensie, waardoor jouw woonkamer een extra stukje luxe krijgt.

Wierook kegels en blokjes

Een wierook waterval, ook bekend als fontein, maakt gebruik van wierook blokjes en kegels. In tegenstelling tot vele andere wierook verspreiders wordt er geen gebruik gemaakt van wierookstokjes.

De kleine kegeltjes worden boven in de wierook waterval gedaan. Je steekt ze aan en je krijgt het backflow effect. Bij wierook kegels is het belangrijk dat je alleen vertrouwde wierook met natuurlijk ingrediënten gebruik. 

Gebruik dus geen kegeltjes en blokjes die een kleur hebben die niet in de natuur voorkomt. Je kunt er dan gif op in nemen dat hier kleurstoffen of andere chemische stoffen in zitten. Deze wil je niet gaan verbranden en de fijnstof hiervan inademen.

Je kan kegels of blokjes natuurlijk ook op een losse houder aansteken. Dat hoeft niet per se op een fontein of waterval.

Wierook Spiralen

Wierook spiralen worden net als stokjes en kegels gebruikt in religieuze en spirituele praktijken, evenals voor aromatherapie en als geurige toevoeging aan huizen en tempels.

Wat Wierook spiralen onderscheid is ten eerste het uiterlijk, wat een spiraalvormige staaf is. Ze branden langzaam en gelijkmatig, waardoor de geur zich gelijkmatig over de ruimte verspreidt en een langdurige geur wordt afgegeven

Natuurlijk wierookstokjes

Je hebt ook de mogelijkheid om wierookstokjes online te kopen die enkel gebruik maken van natuurlijke producten. Dit soort wierookstokjes vindt zijn oorsprong in India. Hier worden alleen maar natuurlijke producten gebruikt om wierookstokjes te maken.

Inheemse bewoners van India doen het al duizenden jaren op deze manier. Speciaal geselecteerde harsen, houtpoeder en natuurlijke oliën worden gecombineerd. De juiste combinatie zorgt voor precies de geur die men wilt.

Bij natuurlijke wierookstokjes heb je ook een heel scala aan mogelijkheden. Van hele simpele wierookhouders tot prachtig ontworpen wierookbranders met een luxueuze uitstraling.

Wierook olie

Dit kan een beetje gek klinken, maar wierook olie is niet echt wierook. Wierook kennen we natuurlijk allemaal als het stokje dat we aan steken. Met wierook olie is dat niet het geval. Het is een vaak etherische olie die om verschillende redenen gebruikt kan worden.

Deze oliën worden namelijk samengesteld uit verschillende, natuurlijk ingrediënten. De olie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om stress te verminderen. Men masseert dan een paar druppels van deze olie op de slapen of in de nek. Dit vermindert de ervaren stress.

Deze wierook oliën zijn er voor uiteenlopende kwalen. Van een snellere genezing van wonden tot aan kalmerende eigenschappen. Als jij bijvoorbeeld een zeer gevoelige huid hebt, dan kan het best helpen om een wierook olie te gaan gebruiken.

Wierook korrels

Wierook korrels zijn kleine korrels van gedroogde hars van bomen, kruiden en andere planten die worden verbrand om geuren vrij te geven.

Ze worden vaak gebruikt in rituelen en ceremonies, zoals in de religieuze praktijken van sommige oosterse culturen.

Wierook korrels worden vaak gebrand op speciaal ontworpen wierookbranders of op kooltjes.

De geuren die vrijkomen van wierook korrels kunnen worden beschouwd als heilzaam voor de geest en het lichaam.

Er zijn veel verschillende soorten wierook korrels beschikbaar, elk met hun eigen unieke geur en voordelen. Ontdek het op de pagina over wierook korrels.

Wierook Accessoires en Bijproducten

Als je wierook online koopt, dan heb je er vaak ook een bijproduct of accessoire bij nodig.

Sommige zijn echt noodzakelijk en anderen zijn gewoon heel erg makkelijk. Deze producten gecombineerd zorgen voor het optimale gebruik van de wierook.

Hieronder vind je een overzicht van wierook accessoires die je kunt gebruiken.

Backflow watervallen en fonteinen

De wierook waterval of wierook fontein is in feite hetzelfde. Het is een wierookverspreider die heel veel gebruikt wordt.

In het Engels is dit product bekend als de incense waterfall.

Het leuke van de wierook waterval is dan ook dat je deze in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren kunt krijgen.

Die wierook waterval geeft een heel mooi effect, waarbij de wierook als een waterval naar beneden stroomt. Dit ziet er heel bijzonder uit, omdat normaal gesproken rook altijd opstijgt. Warme lucht is immer lichter dan koude lucht en wil omhoog. De speciale kanalen in een wierook waterval voorkomen dit, waardoor de rook de ‘verkeerde’ kant op stroomt. Dit effect wordt ook wel wierook backflow genoemd.

Bovenin de wierook waterval plaats je een speciaal soort waterval kegeltje. Dit kegeltje bevat de geur die jij gekozen hebt. Dit geurkegeltje steek je aan en deze zal de geur gaan verspreiden. De naar beneden stromende rook geeft een heel speciaal effect.

Voor de liefhebber zijn er wierook watervallen beschikbaar in een typisch design: de wierook draak waterval. De draak keert veel terug in allerlei wierook producten, en zo ook bij fonteinen.

Bij een wierook waterval is het wel belangrijk dat je hem op een plek neerzet waar geen wind of tocht is. Zet hem dus niet dicht bij een deur of een raam dat soms opengaat. De wind kan het prachtige effect van de waterval verstoren, waardoor de rook kan ontsnappen en alsnog opstijgt.

Branders en houders voor Wierook

Wierookbranders en houders worden veel gebruikt wanneer men gebruik maakt van wierookstokjes. Als je het wierookstokje aansteekt, dan wil je wel dat deze op een veilige plek staat. Het stokjes brandt immers en je wilt geen ongelukken.

Wierookhouders dat zijn vaak simpel ontworpen producten waar je het wierookstokje in kunt steken. Het kan bijvoorbeeld een elegant houten plankje zijn waar een gaatje in zit. Hier zet je het wierookstokje in, waardoor hij stevig blijft staan.

Wierookbranders dat zijn vaak wat uitgebreidere producten. Dit zijn bijvoorbeeld ronde kokers die je met een deksel dicht kunt doen. In deze koker zitten verschillende gaten, waardoor het wierookstokje ook lucht krijgt. Bij wierookbranders kun je het wierookstokje vaak niet zien zitten.

Je kan natuurlijk ook een keteltje of blokje plaatsen op een houder. Het hoeft niet per se een wierook stokje te zijn.

Er zijn een aantal specifieke houders. Bijvoorbeeld spiraal wierook houders. Mocht je naar zo’n specifiek product op zoek zijn, bekijk dan zeker even de bijhorende pagina.

De beste Wierook stokjes bijproducten
Houders, fonteinen en backflows zijn er in veel formaten en kleuren. Kies het product dat bij jou past.

Opbergdozen voor Wierook

Opbergdozen voor wierookstokjes zijn vooral erg handig als je veel wierookstokjes in huis hebt. Wierookstokjes zijn kwetsbaar en het is verstandig dat je ze op een veilige plek bewaard. Tevens kun je de opbergdoos gemakkelijk opbergen.

Ook zijn er opbergdozen verkrijgbaar die een prachtig uiterlijk hebben. Deze ga je dus niet ergens uit het zicht zetten. Deze kun je dan prachtig bij de wierookhouder zetten.

Wanneer je een opbergdoos gebruikt voor jouw wierookstokjes, dan is het verstandig dat je niet meerdere geuren in één opbergdoos bewaart. De verschillende geuren kunnen gaan vermengen met elkaar als de stokjes elkaar aanraken. Zijn de stokjes in plastic verpakt? Dan is dit geen probleem.

Wierook Geuren

Als het gaat om wierook, dan zijn er heel veel verschillende types en geuren te krijgen. Allemaal verschillende geuren die hun unieke eigenschappen hebben. Daar waar de ene geur insecten verjaagt, zorgt de andere geur ervoor dat je helemaal rustig wordt.

Hieronder de meest populaire wierook geuren van dit moment.

Salie

Salie wordt heel veel gebruikt bij het maken van wierook. Hiervoor wordt voornamelijk witte salie gebruikt. Witte salie is een 100% natuurlijk product en kan dus zonder zorgen door iedereen en overal gebruikt worden. 

Salie heeft wel de eigenschap dat het een scherpe, kruidige en pittige geur verspreidt door de ruimte. Wierook gemaakt van witte salie wordt ook vaak gezien als een sterker reiniger. Het is eerder gezond voor jouw omgeving en lichaam dan dat de geur echt aangenaam is.

Bekijk de Salie wierook pagina om te ontdekken of dit type wierook bij jou past.

Muggen en Vliegen

Muggen en vliegen. Iedereen kent de irritatie wel. Als je lekker in de woonkamer zit is niets irritanter dan rondvliegende vliegen. Ook in de zomer als je lekker buiten zit, kun je zo gek worden van het prikken van muggen, dat je zo snel mogelijk naar binnen wilt.

Met muggen en vliegen wierook heb je de mogelijkheid om insecten te verjagen. Muggen komen namelijk af op de samenstelling van de lichaamsgeur die jij verspreidt. Deze geur kun je verstoren door een sterkere geur af te geven waar muggen en andere insecten een hekel aan hebben.

Welke geur je moet gebruiken om muggen en andere insecten te verjagen, daar is nog niet iedereen het over eens. Wel is het bekend dat muggen en insecten een hekel hebben aan citrusgeuren, mentholgeuren en kruidnagel.

Palo Santo

Palo Santo wierook is soms ook wel bekend als Heilig Hout wierook. De totstandkoming van Palo Santo wierook heeft een heel lang proces. Het duurt namelijk vier tot tien jaar, voordat het hout gebruikt kan worden voor de wierook.

Palo Santo hout is namelijk afkomstig van de Guaiac boom. Deze komt enkel en alleen voor in Zuid-Amerika. In het gebied waar Bolivia, Paraguay en Argentinië aan elkaar grenzen. Het hout wordt met respect voor de natuurlijk gewonnen, dus er worden geen takken of bomen gekapt.

Men gebruikt namelijk alleen takken die door storm of een andere reden afgebroken zijn. Dit hout moet vier tot tien jaar drogen. Hierna wordt het verwerkt tot wierook en zal het een heerlijk zoete geur verspreiden.

Bharat Dashan

De Bharat Dashan wierook is weer een soort uit hét wierook land van de wereld, India. Deze wierook wordt met de hand gemaakt.

Van deze wierook wordt gezegd dat het je verlost van hebzucht en alle negatieve gedachten die je bij je draagt. 

Bharat Dashan wierook verspreidt een lichte geur van het specerij vanille, sandelhout en een klein vleugje jasmijn.

Deze combinatie zorgt voor een frisse, lichtzoete geur. Deze geur kun je dus prima voor een lange tijd in jouw woning verspreiden.

Sandelhout (Sandalwood)

Deze wierook wordt gemaakt van de sandelboom. Sandelwood wierook is wereldwijd bekend en wordt op heel veel plekken gebruikt. Deze wierook verspreidt een zoete, kruidige geur door de ruimte. Dit wordt gecombineerd met diepe, oriëntaalse tonen. 

Dit zorgt voor een heel warm geheel. Vooral als het in de winter buiten koud is en binnen is het lekker warm, dan zorgt deze geur voor een heerlijke sfeer in huis. Tevens is deze wierook heel goed geschikt om te gebruiken tijdens de yoga of meditatie. Van deze geur kom je helemaal tot rust.

Dragon’s Blood

Het klinkt misschien een beetje onheilspellend, maar dat is het zeker niet. Ook Dragon’s Blood wierook wordt over de hele wereld veel gebruikt. Van deze wierook komt een geur die door veel mensen als magisch omschreven wordt.

Deze magische geur en de samenstelling van Dragon’s Blood wierook maken dit ook tot een hele goede wierook om de ruimte te reinigen. Het helpt negatieve energie verdrijven en bevordert tevens jouw zelfvertrouwen. Dit zijn ook de redenen waarom deze wierook zo populair is.

Alle Wierook Geuren en Types

Wierook Merken

Wierook wordt natuurlijk door heel verschillende producenten gemaakt. Van producenten die hele simpele, goedkope wierookstokjes maken tot producten die prachtige wierook watervallen maken. Hieronder vind je daarom de beste wierook merken van dit moment.

Satya Nag Champa

Als je wierook gaat kopen van Satya Nag Champa, dan haal je een wierooksoort in huis die over de hele wereld heel veel gebruikt wordt. Van dit merk kun je heel veel verschillende geuren krijgen.

Ook heb je bij dit merk ruime keuze in welke soort wierook je wilt gebruiken. Je kunt namelijk kiezen voor wierookstokjes, maar je kunt ook kiezen voor de kegeltjes die je op de wierook watervallen moet leggen.

De oorsprong van Satya Nag Champa wierook ligt in India. Net zoals dat de oorsprong van heel verschillende wierooksoorten in India ligt. Naast dat je Nag Champa wierook kunt kopen, kun je ook Nag Champa zeep, kaarsen en oliën online kopen.

De Moeders Geuren

De wierookstokjes van De Moeder Geuren kun je ook online kopen. Dit merk staat erom bekend dat het alle producten produceert op een eerlijke en natuurvriendelijke manier. Alle grondstoffen die benodigd zijn worden eerlijk ingekocht, zodat iedereen een eerlijk deel krijgt.

Ook bij dit merk geldt weer dat je veel verschillende keuzes hebt. Naast gewone wierookstokjes kun je bij dit merk ook kiezen voor kegeltjes of blokjes. Voor iedereen is er wel wat te vinden bij De Moeders Geuren.

De wieroken van De Moeders Geuren zijn op een zorgvuldige manier samengesteld. Elke geur heeft zijn eigen uitwerking. De ene zorgt er voor dat je rustig in slaap valt. De andere zorgt er voor dat je weer beter kunt adem halen. Allemaal met zorg samengesteld.

HEM

Het merk HEM is een hele grote speler op de internationale markt van wierook. Niet geheel verassend is dit een bedrijf dat zijn oorsprong vindt in India. Hét land van de wierook. Dit bedrijf is in 1983 opgericht en is de afgelopen decennia gigantisch groot geworden.

HEM was één van de eerste merken die opmerkte dat wierook niet alleen nuttig was voor de lekkere geur. Zij kwamen tot de conclusie dat sommige geuren perfect zijn voor bepaalde bezigheden. Op die manier kwamen zij met geuren op de markt die andere merken nog niet hadden.

Sommige HEM Wierook is speciaal ontworpen is om te gebruiken bij meditatie of yoga. Van bepaalde geuren, waaronder lavendel, is bekend dat de mens hiervan kalmeert. Een perfecte geur om te verspreiden tijdens meditatie of yoga.

RITUALS

RITUALS is een merk dat de meeste mensen in Nederland wel kennen.

Het is een van oorsprong Nederlands merk dat luxe interieur artikelen maakt. Het maakt werkelijk van alles. Van kussens voor op de bank tot aan geurkaarsen.

Het merk maakt ook wierook en dan met name wierook kegels. Wel is het zo dat merk RITUALS zich minder richt op wierook en zich meer is gaan richting op de geurstokjes. Geurstokjes hebben eigenlijk hetzelfde effect alleen wordt er niks verbrand.

Alle Wierook merken

De beste Wierook stokjes merken
Alle Wierook merken voor jou op een rijtje.

Winkels die Wierook verkopen

Wanneer je het internet opgaat als je online wierook wilt kopen, dan zal je zien dat er heel veel winkels zijn die wierook in alle soorten en maten verkopen. Van spotgoedkope wierook tot aan de meest luxe houder die je kunt bedenken.

Hieronder vind je een overzicht van winkels waar men heel vaak wierook koopt.

Xenos

Xenos is warenhuis waar eigenlijk van alles en nog wat te vinden is. Dit bedrijf koopt restpartijen op van allerlei verschillende decoratiematerialen. Wierrook zit ook altijd wel in het assortiment van dit budgetwarenhuis.

Door deze strategie is Xenos altijd in staat geweest om de prijzen laag te houden. Toch is het assortiment dat Xenos heeft als het om wierook gaat erg leuk. Het bedrijf heeft namelijk heel veel verschillende Xenos wierookstokjes.

Daarnaast zijn er ook verschillende wierookhouders en branders te krijgen bij deze winkel. Van simpele houders tot aan wierook fonteinen. Ook kun je de wierook kegeltjes voor de fonteinen bij deze winkel krijgen. Je bent dus in één keer klaar als je wierook online koopt bij de Xenos.

Blokker

Blokker is ook een warenhuis dat we allemaal wel kennen. Het is een warenhuisketen die zijn oorsprong vindt eind 19e eeuw. Ook deze winkelketen is meegegaan met alle trends en heeft ook gezorgd voor een groot, online assortiment.

Bij de Blokker vind je in de online winkel een behoorlijk aanbod aan wierookstokjes en andere wierook accessoires. Wel is het zo dat de Blokker zich vooral richt op de wierookstokjes zelf en de kegeltjes die je nodig hebt voor de wierook watervallen. Ontdek het vooral zelf op de Blokker Wierook pagina.

Dus echt wierookhouders of wierookbranders zal je bij deze winkel niet vinden. Staat wel tegenover dat Blokker een grote keuze heeft aan geuren. Door de vele verschillende geuren zit er voor iedereen wel wat tussen.

Kruidvat

Het Kruidvat dat kent natuurlijk iedereen wel. In bijna elke plaats die een kleine winkelstraat heeft daar vind je wel een Kruidvat filiaal. Deze drogisterijketen heeft niet alleen fysieke winkels. Het heeft ook een online winkel. 

Wierook is bij de online winkel van het Kruidvat helaas niet verkrijgbaar. Betekent niet dat deze winkel geen wierook verkoopt. Als je naar de fysieke winkel van het Kruidvat gaat in jouw dorp, dan vind je daar wel wierook.

Andere winkels die Wierook aanbieden

  • Action
  • Groothandels
  • HEMA
  • Holland & Barret
  • Mirre Doterra
De beste Wierook stokjes winkels
Winkels verkopen naast Wierook vaak ook houders. Handig!

Winkels die Wierook verkopen

Als je overweegt Wierook aan te schaffen zijn er wat punten om over na te denken. Wij hebben de informatie voor jou samengevat en verzameld zodat jij niet het hele internet af hoeft. Doe er je voordeel mee en bepaal zelf welk wierook product bij jou past.

Informatie over Wierook

Omdat wij veel producten testen doen wij ook veel kennis op. Die kennis hebben wij verzameld in de volgende informatieve blog artikelen. Doe er je voordeel mee!

Korte geschiedenis wierook

Voordat we gaan kijken wat er allemaal mogelijk is tegenwoordig, is het vooral leuk om te weten wat de geschiedenis van wierook is. Dan weet jij ook waar deze manier van aromatiseren vandaan komt.

De techniek achter wierook gaat heel ver terug in de tijd. De eerste tekenen van gebruik van wierook gaan terug tot 1.700 jaar voor Christus. De mens maakt dus al ruim 3.700 jaar gebruik van wierook. Al werd het toen nog wel voor andere redenen gebruikt.

Het werd vooral in de kerk gebruikt tijdens gebeden. Veel geloven brachten destijds offers in de vorm van dieren. Met wierook werd de vieze geur die hierbij vrij kwam verdrongen.

Onder andere de katholieke kerk maakt tot op de dag van vandaag gebruik van wierook. Tijdens de mis wordt regelmatig wierook gebruikt, omdat dit bij de katholieke gewoonte hoort.

Zonder verzendkosten

Wierook wordt meestal niet geleverd met verzendkosten omdat het kleine en lichte producten zijn. Door de kleine afmetingen kunnen ze gemakkelijk en goedkoop worden verzonden zonder extra kosten.

Daarnaast zijn wierookproducten vaak smal van vorm, waardoor ze in platte enveloppen passen en dus in aanmerking komen voor brievenbuspost. Heel fijn! Scheelt weer kosten.

Veelgestelde vragen over Wierook

Wij hebben een aantal veel gestelde vragen en antwoorden over wierook verzameld. Er gaan namelijk heel veel verhalen over wierook rond, waarvan sommige bewering echt ten onrechte gedaan worden.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen met daarop onze eerlijk antwoorden. Heb je meer vragen? Ga dan naar onze Wierook vraag en antwoord pagina.

Wat is de Engelse vertaling van wierook?

De Engelse vertaling van Wierook is ‘Incense’ of ‘Incense stick’.

Veel fabrikanten gebruiken tegenwoordig ook het Engelse woord in plaats van het woord wierook. Als je dus het internet op gaat om online wierook te kopen, dan kun je ook prima zoeken op het Engelse woord.

Is wierook schadelijk?

Sommige mensen zijn van mening dat wierook branden schadelijk is. In principe hoeft wierook branden niet schadelijk te zijn, maar je moet wel een aantal dingen onthouden.

Bij het verbranden van wierook komt namelijk wel fijnstof vrij. Kleine hoeveelheden als schadelijk aangeschreven stoffen komen dan vrij.

Wanneer jij ervoor zorgt dat jij de ruimte waarin je de wierook brand goed ventileert, dan is er helemaal niets aan de hand. De lucht in de ruimte wordt dusdanig snel ververst dat de lucht snel verdunt. De schadelijke stoffen worden snel verdreven en er is niets aan de hand.

Wat is wierook?

Wierook is een combinatie van een aantal natuurlijke, aromatische stoffen. De combinatie van een aantal natuurlijke producten zorgen voor een typerende geur bij verbranding. Door verschillende natuurlijk stoffen door elkaar te gebruiken is het mogelijk om een heel breed scala aan geuren te maken.

Hoe kan je wierook aansteken?

Het wierook stokje of kegeltje kun je gewoon aansteken met lucifers of een aansteker.

Wanneer het stokje of het kegeltje brandt, dan moet je de vlam doven. Dit kun je doen door het uit te blazen. Hierna zal de wierook verder smeulen en de geur verspreiden door de ruimte.

Hoe moet ik wierook doven?

Als de wierook nog brandt en jij wilt stoppen met het gebruik, dan kun je de wierook het beste uitmaken met een kaarsendover. Wanneer je de kaarsendover over het wierook kegeltje schuift, zal de toevoer van zuurstof stoppen. Het kegeltje zal dan vanzelf uitgaan. Controleer altijd goed of het ook echt helemaal uit is.

Dit kun je ook bij wierookstokjes doen. Je haalt hem uit de houder en maakt hem met de kaarsendover uit.

Blazen doen sommige mensen ook wel eens, maar houd er dan wel rekening mee dat er hete as door de ruimte vliegt.

Conclusie

Wierook is een geweldig product. Het product moet je wel liggen, niet iedereen houdt ervan om door verbranding een geur in huis aan te brengen. Weeg dat voor jezelf af, alleen jij weet wat bij jou past.

Zou je liever geur verspreiden zonder verbranding? Overweeg dan een geurstokje, die geur verspreiden vanuit olie of parfum. Wij hebben de beste geurstokjes voor jou uitgezocht. Als je wel graag wat aansteekt kan je ook de beste geurkaarsen overwegen.

Ons favoriete Wierook pakket is de verzamelbox van HEM. HEM is een van de bestverkochte Wierook merken en met dit pakket ben jij in 1 keer klaar. Vrijwel elke populaire wierook geur zit in dit pakket en je krijgt er een houder bij zodat je meteen aan de slag kan.

Direct een fijne geur in huis, waar wacht je nog op 🙂

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Plaats een reactie