De 14 beste Geurkaarsen in Oktober 2023 [Stuntprijzen]

Wil jij de beste Geurkaarsen kopen om een heerlijke, warme geur in huis te krijgen? Zoek dan niet verder.

Wij zijn Perry en Lisanne en wonen al sinds 2012 op onszelf. Wij vinden lekkere geurtjes in huis heel fijn en testen het hele jaar allerlei producten. Het speurwerk hebben wij al voor jou gedaan en uit meer dan 440 producten hebben wij de beste 14 Geurkaarsen samen kunnen stellen.

In deze blog kan je allerlei informatie vinden die als keuzehulp dient om de juiste geurkaars te vinden. Een kaars die bij jouw voorkeur past. Je zal op de pagina onder andere informatie vinden over types, merken, geuren en momenten om kaarsen te branden.

Heb je vragen? Laat het ons weten in de reacties!

De beste Geurkaarsen: een top 14

Wanneer we ’s avond in de woonkamer zitten, dan willen we het natuurlijk zo gezellig mogelijk hebben. We hebben sfeerverlichting aan. Het huis is lekker warm en de woonkamer is mooi aangekleed. Het enige wat vaak dan nog mist, dat is een lekkere geur. Hiervoor hebben we geurkaarsen.

Geurkaarsen zijn in heel veel verschillende soorten en maten te krijgen. Ontelbaar veel verschillende geuren en kleuren die allemaal, hun eigen unieke eigenschappen hebben. Aan de ene kant is het leuk dat je zoveel keuze hebt, maar aan de andere kant, kan het de keuze maken ook lastig maken.

Op internet vind je namelijk 1001 mogelijkheden en wij kunnen ons voorstellen dat je dan door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij deze uitgebreide koopgids gemaakt over geurkaarsen. Wij gaan je vertellen wat alle mogelijkheden zijn en waar je op moet letten bij het kopen van geurkaarsen.

Laten we beginnen met een selectie van de 14 beste Geurkaarsen. Uit alle producten die wij hebben vergeleken kwamen deze producten het beste naar voren.

1
RITUALS - The Ritual of Sakura - Geurkaars
€24,90
Op voorraad
Bol.com
Beste Keuze

Geurkaarsen Uitvoeringen

Allereerst gaan we kijken naar de verschillende uitvoeringen die er zijn. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten, maar we pakken de meest verkocht soorten er uit. Deze soorten vinden we namelijk in heel veel woonkamers terug.

Pakketten, sets en cadeausets

Geurkaarsen doen het niet alleen goed in je eigen woonkamer. Het is ook een heel leuk cadeau om voor een verjaardag te geven of om aan je naasten te geven. Iedereen houdt namelijk van een lekkere geur in de woonkamer. Voor iemand zijn verjaardag, of zomaar geurkaarsen cadeau geven, dan doe je het altijd goed.

Op onze pagina over geurkaarsen sets en pakketten lees je er meer over.

Soja was geurkaarsen

Soja was wordt tegenwoordig ook heel veel gebruikt bij geurkaarsen. ‘Gewone’ kaarsen worden gemaakt van paraffine dat weer wordt gemaakt van aardolie.

oja was heeft de goede eigenschap dat het beter bestand is tegen de hitte van de vlam. Een soja was kaars gaat hierdoor tot wel 45% langer mee. Daarnaast is soja natuurlijk stukken duurzamer dan aardolie. Je kan dit type kaars vinden op de Sojawas geurkaarsen pagina.

Geurkaarsen in glas

Geurkaarsen in glas zijn geurkaarsen die binnen ieder interieur passen. Deze zijn in allerlei verschillende soorten te krijgen. Van simpele kaarsen met een normale lont, tot aan kaarsen met een houten lont.

Kaarsen met een houten lont, die onderscheiden zich door het knisperende geluid. Dit geeft het geheel nog een extra dimensie.

Geurkaarsen in pot of blik

Geurkaarsen in pot zijn een beetje vergelijkbaar met geurkaarsen in glas. Het enige verschil is dat geurkaarsen in pot vaak niet gemaakt zijn van een doorzichtig materiaal. Je ziet bij potten ook vaak bijzondere vormen en afwerkingen. Sommige mensen vinden dit een stuk mooier, dan een geurkaas in glas. Dit is echt helemaal afhankelijk van je smaak of je een glas of een pot kiest.

Overige Geurkaars Varianten

Geurkaarsen in alle uitvoeringen
Geurkaarsen met houten lont zijn erg populair.

Geurkaarsen Soorten en Types

Als we kijken naar de geurkaarsen, dan kunnen meerdere dingen belangrijk voor je zijn om de juiste te kunnen maken. Juist, omdat we zoveel verschillende geurkaars soorten en types hebben.

Daarnaast hebben alle geurkaarsen ook nog veel verschillende eigenschappen. Daarom dat wij de meest voorkomende eigenschappen van geurkaarsen voor je verzameld hebben.

Grote Geurkaarsen

Een geurkaars is een accessoire dat op mag vallen. In welke ruimte van de woning hij ook staat, hij mag gezien worden. Ook gaan grote geurkaarsen langer mee, dan kleinere geurkaarsen.

Grotere geurkaarsen hebben vaak ook meerdere lonten of één langwerpige lont. Dit zijn allemaal mooie toevoegingen, waardoor een grote geurkaarsen net iets imposanter is, dan een kleine geurkaars.

Goedkope Geurkaarsen

Uiteraard kan en wil niet iedereen heel veel geld uitgeven aan een geurkaars. Er zijn gelukkig ook goedkope geurkaarsen te vinden.

Winkels als de Action, Xenos en Blokker hebben altijd een ruim assortiment aan goedkope geurkaarsen.

Goedkope geurkaarsen hebben altijd wel een simpele uitstraling. Standaard ronde potten en glazen zonder bijzondere kleuren. Ook branden goedkope geurkaarsen over het algemeen minder lang, maar daar is de prijs ook na.

Luxe Geurkaarsen

Luxe geurkaarsen, dat zijn ook meteen de wat duurdere geurkaarsen. Luxe geurkaarsen worden onder andere gemaakt door merken als RITUALS en Boabab.

Deze kaarsen zijn allereerst te herkennen aan hun mooi vormgeving. Of je nu kiest voor een kleine of grote geurkaars. Bij de wat luxere geurkaarsen heb je altijd een mooie uitstraling. Een veel mooiere uitstraling, dan bij de goedkopere geurkaarsen.

Mooie Geurkaarsen

Mooie geurkaarsen gaan vaak vergelijkbaar met luxe geurkaarsen. Als je de vorm en de kleuren van een geurkaars belangrijk vindt, dan kom je vaak bij de wat luxere geurkaarsen uit. Ook voor bijzondere vormen en lonten moet je bij de wat duurdere merken zijn.

Geurkaarsen kun je wel heel mooi afstemmen op je interieur. Kies de juiste kleur kaars en hij zal helemaal opgaan in je interieur.

Overige Geurkaars Soorten

Geurkaarsen typen soorten
Kleine of grote geurkaarsen? Gelukkig bestaan ze in alle maten!

Geurkaars Accessoires

Als je regelmatig geurkaarsen gebruikt kan het handig zijn om bijpassende accessoires aan te schaffen. De volgende bijproducten gaan je helpen het meeste uit je geurkaarsen ervaring te halen:

  • Geurkaarsen houders en branders
  • Geurkaarsen Dovers of uitmakers

Geurkaars Merken

Er zijn echt heel veel verschillende geurkaarsen merken te vinden. De merken die de geurkaarsen maken, die maken ook vaak andere accessoires die fijn voor thuis zijn. Denk dan aan geurstokjes, wierook en interieursprays. 

Enkele merken steken met kop en schouders boven de rest uit. Dit zijn merken die eigenlijk wereldwijd bekend zijn. Doordat de producten zo mooi en goed zijn worden ze ook heel veel verkocht. Daarom vind je hieronder een overzicht van de beste merken van geurkaarsen van dit moment.

RITUALS

Dit Nederlandse merk dat kent iedereen eigenlijk wel. Het is een groot bedrijf dat wereldwijd zijn producten verkoopt. RITUALS heeft werkelijk alles als het gaat om accessoires voor in huis. Zo ook een enorm aanbod aan geurkaarsen.

De geurkaarsen van RITUALS vallen onder de wat luxere en duurdere geurkaarsen. Als je het internet opgaat, dan vind je heel veel verschillende geuren. Elke geur zit weer in een andere, bijpassende kleur pot.

De geurkaarsen van RITUALS worden geleverd in een luxe verpakking. Deze verpakking zorgt voor een luxe uitstraling en kan daarom ook heel goed als cadeau gegeven worden.

Baobab Collection

Het laatste populaire merk dat geurkaarsen maakt, dat is Boabab. Dit is een merk dat zeer luxe geurkaarsen maakt. De prijzen van dit merk zijn daar ook naar, want je kunt geurkaarsen krijgen van vele honderden euro’s. Een hoge prijs, maar deze kaarsen hebben wel de allerbeste kwaliteit.

De geuren van de kaarsen van Boabab worden door dit merk namelijk zorgvuldig samengesteld. De geur moet goed aanwezig zijn, maar bij het branden van de kaars mag er ook niet een te penetrante geur door de kamer gaan. 

De beglazing die om de kaarsen van Boabab zit worden allemaal met de hand gemaakt. Het mond geblazen glas zorgt ervoor dat niet een glas hetzelfde is. Boabab heeft voor iedere situatie en ieder jaargetijde wel een geurkaars die erbij past.

De geurkaarsen van dit merk branden ook vele uren. Een geurkaars van Boabab kost wat, maar je kunt er ook heel lang van genieten.

WoodWick

Als het gaat om geurkaarsen, dan staat het merk WoodWick ook wel zijn mannetje. Dit merk maakt ook de wat luxere geurkaarsen. Dit kun je alleen al zien aan het uiterlijk van de geurkaarsen. De glazen waar ze in zitten hebben allemaal een bijzondere en elegante vorm.

WoodWick geurkaarsen zijn allemaal voorzien van een houten lont. Deze houten lont geeft het knisperende geluid, wanneer de kaars brandt. Dit geeft de geurkaars naast een heerlijke geur nog een extra dimensie. Het geknisper maakt het nog gezelliger in de woonkamer wanneer het donker is. 

De geurkaarsen van WoodWick kun je in veel verschillende groottes krijgen. Van hele klein potjes om te proberen tot aan grote, langwerpige kaarsen.

De kaarsen van WoodWick staan erom bekend een aangename, niet te sterke geur te verspreiden en ze kunnen vele uren branden. Dat is erg leuk voor in je eigen woonkamer, maar ook om aan iemand cadeau te doen.

Bolsius

Dit merk maakt ook heel veel accessoires voor in huis die geur verspreiden. De geurkaarsen van het merk Bolsius zijn aanzienlijk goedkoper, dan de merken die ik hierboven al genoemd heb. Kaarsen van dit merk vind je gewoon in de supermarkt of in de winkels van onder andere de HEMA.

Dat ze wat goedkoper zijn, dan RITUALS en WoodWick dat zie je allereerst aan het uiterlijk. De kaarsen zitten namelijk niet in een glas met een hele luxe uitstraling. Ook worden veel geurkaarsen van Bolsius verkocht als waxinelichtje. Deze zet je in een waxinelichtjeshouder en zo verspreidt de kaars een aangename geur.

Betaalbare Geurkaars Merken (lage segment)

Populaire Geurkaarsen (midden segment)

Luxe Geurkaarsen (hoge segment)

Geurkaarsen merken actie
Riverdale is een voorbeeld van een goed geurkaarsen merk.

Geurkaars Geuren

Als het om geurkaarsen gaat, dan heb je natuurlijk ontelbaar veel geuren waar je uit kunt kiezen. De ene geur vind je misschien heel lekker, terwijl je de andere geur misschien wel erg vies vindt. Wij mensen hebben een heel sterk geurvermogen en daarom is het belangrijk dat je een geur kiest die je echt lekker vindt. 

Hieronder vind je een overzicht van de populairste geurkaars geuren van dit moment.

Vanille

Vanille is een geur die al eeuwen lang zeer populair is bij mensen. Zowel als specerij door het eten, maar ook de heerlijke, zoete geur wordt al eeuwen verspreidt. Vroeger werd dit specerij namelijk gebruikt in wierook om de zoete geur door de ruimte te kunnen verspreiden.

De geur van vanille doet het eigenlijk altijd wel goed. Er is niet echt een situatie of jaargetijde te bedenken waar de zoete geur van vanille niet bij past. Wanneer je kiest voor een vanille geurkaars, dan zal er altijd een aangename, zoete geur in je woning hangen.

Appel Kaneel (Apple Cinnamon)

Deze combinatie wordt ook al heel lang gebruikt. Als het gaat om eten is dit ook een hele populaire combinatie. De smaken van appel en kaneel vullen elkaar erg goed aan. Ook de geur van deze twee dingen samen wordt al heel lang gebruikt als geur voor in een ruimte.

Appel heeft een zoete geur, terwijl kaneel een houtachtige geur door de woning verspreidt. De zoete, houtachtige geur gaat heel mooi samen met bijvoorbeeld het vuur van een open haard of een houtkachel. Dat is ook de reden dat deze geur vaak gebruikt wordt in de herfst en in de winter. Tijdens de donkere maanden van het jaar.

Bekijk alle appel kaneel geurkaarsen.

Lavendel

De geur van de lavendelplant is ook zeer populair bij het maken van geurkaarsen. Deze plant wordt ook al eeuwen gebruikt om zijn geur. De geur van lavendel is te herkennen aan zijn kruidige, bloemige en licht houterige eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat hij eigenlijk altijd gebruikt kan worden. Een hele goede bijkomstigheid van deze combinatie is het feit dat insecten een hekel hebben hieraan.

De bloemige geur van lavendel geurkaarsen doet het heel goed in het voorjaar en de zomer. Het is weer lekker warm en de dagen zijn lang. De bloemige geur maakt het geheel compleet. De houtachtige geur die je ook ruikt, doet het heel goed in de donkere maanden van het jaar. Kortom, lavendel kan altijd gebruikt worden.

Amber

De laatste populaire geur van dit moment dat is de ambergeur. Amber is een materiaal dat gemaakt wordt van hars dat uit bepaalde naaldbomen komt. Dit maakt amber ook tot een kostbaar goedje. In Europa wordt het vooral gevonden lang de kust van de Baltische zee. De hars komt goed los na een zware storm. Er zijn niet heel veel momenten om dit goedje in groten getale te kunnen oogsten.

De geur die door amber geurkaarsen verspreid wordt, die wordt vaak omschreven als zoet, intiem en warm. Vooral de warme geur zorgt ervoor dat deze geur het heel goed doet tijdens de donkere wintermaanden. Het zoete in de harsgeur zorgt ervoor dat je het ook prima kunt gebruiken tijdens het voorjaar.

Overige Geurkaars Geuren

Geurkaarsen geuren lekker
Wat is jouw favoriete geurkaars geur? Laat het ons weten in de reacties.

Geurkaars Kleuren

Het variëren met kleuren van geurkaarsen kan een leuke manier zijn om je interieur te verfraaien. Voor elk interieur is wel een passende kleurcombinatie te vinden.

Zo kan het toevoegen van blauwe kaarsen een gevoel van rust en sereniteit creëren, terwijl gouden kaarsen een gevoel van luxe en elegantie kunnen toevoegen.

Groene kaarsen kunnen de natuurlijke elementen van je huis benadrukken, terwijl rode kaarsen een warme en uitnodigende sfeer kunnen creëren. Roze kaarsen kunnen een vleugje romantiek toevoegen, terwijl witte kaarsen een gevoel van zuiverheid en helderheid kunnen geven.

Zwart is een gedurfde keuze die een gevoel van mysterie en elegantie kan oproepen.

Door te spelen met verschillende kleuren en combinaties, kun je je huis personaliseren en een unieke sfeer creëren.

De volgende geurkaars kleuren zijn beschikbaar:

Geurkaarsen kleuren aanbod
Waxine geurkaarsjes zijn er ook in alle geuren en kleuren. Geweldig toch!

Feestdagen en Seizoenen

Niet ieder moment van de dag hebben we behoefte om een geurkaars aan te steken. Als je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent of je bent aan het klussen, dan hoeft er geen geurkaars te branden. Toch zijn er ook momenten te bedenken, wanneer een geurkaars een extra dimensie toevoegt aan je geurbeleving.

Deze momenten komen enkele keren per jaar voor. Daarom hieronder een overzicht van de populairste momenten om een geurkaars te branden. Voor jezelf of voor de mensen om je heen, waar je veel om geeft.

Kerstmis

Kerstmis is voor veel mensen de tijd van het jaar om tijd door te brengen met geliefden. Ondanks dat kerstmis een Christelijke feestdag is, zijn er heel veel mensen die het vieren. Ook als ze niets met het Christelijke geloof hebben. De donkere dagen rond kerst laat ons altijd tijd doorbrengen met onze geliefden.

Wanneer je tijdens kerst samen bent met vrienden en familie, dan wil je een heerlijke sfeer in huis hebben. De kerstversiering hangt in huis, de lampjes van de kerstboom branden. Het enige dat dan nog ontbreekt, is een warme geur. Een geur die iedereen aangenaam vindt en zich welkom laat voelen in je woning. Kerstmis is het perfecte moment om een houtachtige, warme geur door je woning te verspreiden.

Ontdek alle Kerstmis geurkaarsen.

Winter

De winter en kerstmis zijn natuurlijk een beetje met elkaar verbonden. Toch, wanneer kerst voorbij is, blijft het toch nog lang winter in Nederland. De dagen zijn kort, koud en guur en we zijn veel binnen. Daarom willen we het binnen zo gezellig mogelijk hebben. Gelukkig bestaan er speciale winter geurkaarsen.

Wanneer je in het weekend lekker met je gezin op de bank zit, dan wil je het wel gezellig hebben. Dit doe je door een mooi winters interieur en daar kan een lekkere winterse geur ook niet ontbreken. Je brengt vele uren binnen door en daarom is de winter, de uitgelezen kans om een lekkere geur door je woning te verspreiden met een geurkaars.

Herfst

De herfst doet zijn intrede wanneer de dagen wat korter worden en het blad aan de bomen begint te verkleuren. Het wordt weer kouder rond deze tijd en we zijn weer meer binnen te vinden, dan buiten. Bij de herfstige uitstraling buiten past heel goed een herfst geurkaars.

In de herfst gaat de verwarming weer aan in huis. Het is buiten kleurrijk. Het enige dat je dan nog mist in huis, dat is een heerlijke geur. Een houtachtige geur doet het altijd goed wanneer de dagen korter worden en de verwarming langzaam weer aangaat in onze huizen.

Moederdag

De moeder is een zeer belangrijk schakel binnen het gezin. Op Moederdag worden alle vrouwen die moeder zijn over de hele wereld verwend. Cadeautjes, lekker uitslapen en een ontbijtje op bed is op die dag de normaalste zaak van de wereld. Bij al deze verwennerij hoort ook een lekkere geur.

Moederdag is altijd in het voorjaar en daarom past en lekkere, zoete geur heel goed bij dit moment. De heerlijke geur die de geurkaars verspreidt zorgt voor een extra dimensie op Moederdag. Dit zorgt ervoor dat je moeder of je vrouw zich nog geliefder voelt. Leer er meer over in onze Moederdag geurkaarsen verzameling.

Geurkaarsen feestdagen seizoenen
De feestdagen zijn de mooiste momenten om geurkaarsen te branden. Het zorgt voor veel extra sfeer!

Winkels die Geurkaarsen verkopen

Of we nu in de winkelstraat kijken of we gaan het internet op. Op heel veel plekken kun je geurkaarsen krijgen van allerlei formaten en met allerlei verschillende geuren. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de populairste winkels om geurkaarsen te kopen. Online of offline. 

Kruidvat

De winkels van Kruidvat komen we overal tegen. Elk dorp dat een klein winkelcentrum heeft, dat heeft wel een filiaal van Kruidvat. Deze drogisterij heeft ook een webshop waarop je verschillende producten kunt kopen.

Als je op zoek bent naar geurkaarsen, dan kun je deze online helaas niet vinden bij het Kruidvat. Daarvoor moet je naar een fysieke winkel bij jou in de buurt.

Action

Deze discounter kent ook iedereen wel. Action is groot geworden door grote restpartijen op te kopen en deze tegen een lage prijs te verkopen. Hierdoor is het aanbod aan producten bij Action nooit hetzelfde. Dit geldt dus ook voor geurkaarsen. Het ene moment is het aanbod anders dan het andere moment.

Het aanbod bij de online winkel van Action is ook enorm. Daarom kun je ook via de webshop producten bij Action kopen. Als je online zoekt naar geurkaarsen binnen de webshop van deze winkel, dan zul je zien dat het aanbod aan geurkaarsen echt groot is.

HEMA

HEMA is een van oorsprong Nederlands warenhuis dat al meer dan een eeuw te vinden is, in het straatbeeld van Nederlandse dorpen en steden. Bij dit warenhuis kun je uiteenlopende producten kopen. Ook het aanbod aan geurkaarsen is groot bij dit warenhuis.

Om met de concurrentie mee te kunnen gaan, heeft HEMA ook een webshop. In de webshop is hetzelfde aanbod te vinden als in de fysieke winkels. Als je hier zoekt naar geurkaarsen, dan zul je zien dat het aanbod bij HEMA ook echt groot is. Genoeg te kiezen dus.

IKEA

De laatste populaire winkel om geurkaarsen te kopen dat is IKEA. Deze Scandinavische winkel kennen we ook allemaal. Ze maken betaalbare producten voor in huis en zijn te herkennen aan hun gigantische winkels met zelfbedieningsmagazijn. Daarnaast heeft IKEA ook een uitgebreide webshop.

Wanneer je binnen de webshop zoekt naar geurkaarsen, dan krijg je ook hier een enorm aanbod te zien. Van verpakkingen met waxinelichtjes tot aan geurkaarsen in elegante, keramische potten. Wat je wens ook is, groot of klein. Bij IKEA kun je het bijna altijd wel vinden.

Andere Winkels

De volgende winkels verkopen ook met regelmaat geurkaarsen. Houd het assortiment in de gaten om leuke merken te spotten.

  • Xenos
  • Etos
  • Intratuin
  • Lidl
Geurkaarsen kopen winkels
In fysieke winkels heb je veel keuze, maar online nog veel meer! Browse zeker even verder.

Informatie en Tips over Geurkaarsen

Als je regelmatig geurkaarsen koopt wil je er vast wat meer over weten. Hoe gebruik je een geurkaars op de beste manier, of hoe kan je er zelf een maken?

Wij hebben de volgende informatieve artikelen voor jou geschreven, zodat jij het meeste uit je geurkaars kan halen.

Geparfumeerde Kaarsen

Een geparfumeerde kaars is een decoratief en geurig object dat wordt gebruikt om een aangename geur in een ruimte te verspreiden. Het bestaat uit een lont, een wasachtige substantie en een toegevoegde geurige olie. 

Wanneer de lont wordt aangestoken, smelt de was en wordt de geurige olie vrijgegeven. De kaars brandt langzaam en creëert een ontspannen en sfeervolle ambiance. 

Geparfumeerde kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, variërend van bloemige en fruitige aroma’s tot houtachtige en kruidige geuren. Ze worden vaak gebruikt voor ontspanning, aromatherapie of om een aangename geur in huis te brengen.

Een geparfumeerde kaars en een geurkaars is hetzelfde.

Beide termen worden gebruikt om een kaars te beschrijven die speciaal is ontworpen om een aangename geur in een ruimte te verspreiden wanneer deze wordt aangestoken.

Veelgestelde vragen over Geurkaarsen

Tijdens het gebruik van Geurkaarsen kan je tegen allerlei problemen, situaties en vragen aanlopen. De meest gestelde vragen hebben wij verzameld en beantwoord in het overzicht hieronder.

Heb je meer vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over Geurkaarsen pagina.

Welke geurkaarsen zijn de beste?


De beste geurkaarsen is een subjectief begrip en afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. 

Er zijn wel enkele factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een geurkaars van goede kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld naar de gebruikte ingrediënten, de brandtijd en de intensiteit van de geur. Kaarsen gemaakt van natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen van hogere kwaliteit en kunnen een betere geurafgifte hebben. 

Daarnaast kan de intensiteit van de geur verschillen tussen merken en typen geurkaarsen. Merken die goed presteren zijn RITUALS, WoodWick, Bolsius, Baobab Collection en de overige geurkaarsen merken die wij onderzocht hebben. 

Hoe werkt een geurkaars?


Een geurkaars werkt door het branden van was die doordrenkt is met een geurige olie. Wanneer de kaars wordt aangestoken, smelt de was en wordt de geur vrijgegeven. De geur wordt verspreid door de lucht door middel van de dampen die worden geproduceerd door de verwarmde olie. 

De geur van een geurkaars kan variëren. De geur is afhankelijk van de gebruikte olie en de kwaliteit van de was. 

Over het algemeen kunnen geurkaarsen een ontspannende of rustgevende sfeer creëren. Sommige geurkaarsen zijn ontworpen om specifieke stemmingen te bevorderen, zoals kalmte, energie of concentratie.

Conclusie: de lekkerste Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn heerlijke geurproducten én een aanwinst voor de aankleding van je woning. Ze zijn in bijna elke winkel en webshop te koop wat ook fijn is, zodat jij altijd ruim de keuze hebt.

Zou je liever geur verspreiden zonder verbranding? Overweeg dan een geurstokje, die geur verspreiden vanuit olie of parfum. Wij hebben de lekkerste geurstokjes voor jou uitgezocht. Als je verbranden prima vind, zou je ook de beste wierook kunnen overwegen.

Ons favoriete geurkaars is zonder twijfel die van RITUALS. Niet alleen de uitstraling van RITUALS is altijd luxe maar de geur is ook heerlijk.

The Ritual of Sakura staat voor de lentebloesem in Japan, wat je wordt gebracht in een bloemige mix van kersenbloesem en rijstmelk. De kaars gaat zeker 50 uur mee en is subtiel, zacht en niet overheersend. Wij vinden dat heel fijn aan RITUALS geuren, je moet namelijk geen last krijgen van een geur.

Met deze geurkaars ga jij een fijne woonbeleving tegemoet. Waar wacht je nog op 🙂

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is gestart door Lisanne en Perry in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt voort uit online ondernemen. De frustratie omdat er dagelijks te veel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak belanden. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij in 1 keer slagen en niet meerdere onnodige producten kopen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze koopgidsen. Laat het ons weten in de reacties.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Plaats een reactie