Kaarsenhouders en Branders: de 12 beste in December 2023

Jij bent op zoek naar de beste Kaarsenhouders en Branders om een kaars veilig te branden, met een stabiele ondergrond zonder kaarsvet te lekken. Dit is onze top 3. Verderop in in dit artikel vind je mijn 12 favorieten.

Voor dit artikel hebben wij 62 producten geanalyseerd om voor jou tot een mooie selectie te komen. Dat is een selectie van 12 super fijne kaarsenbranders geworden.

Tijdens onze analyse hebben wij ook uitgezocht waar je op moet letten bij jouw aankoop. Denk daarbij aan de geur, de materialen, het formaat, de kleur en de populariteit van een merk.

Top Kaarsenhouders en Branders

Jij wil de beste kaarsenhouder vinden en wij gaan jou daarmee helpen.

Wij hebben 62 producten onderzocht en hebben daarbij rekening gehouden met de kosten, kwaliteit en de bekendheid van het product. Ook hebben wij alle online recensies op Bol.com en andere bekende webwinkels gelezen om te leren hoe andere kopers een kaarsenhouder ervaren.

Vanuit onze bevindingen is het overzicht hieronder tot stand gekomen. De lijst bevat de top 12 producten, speciaal voor jou gesorteerd.

Klik op een van de producten hieronder om meer informatie te krijgen.

1
Philippi LICHTERMEER Kandelaar - Glas Grijs- Basis Zwart
€44,90
Op voorraad
Bol.com
Beste Keuze
10
Sfeerlicht Oosterse Kaarsbrander
€22,99
Uitverkocht

Uitgelicht: Mijn Top 3 Kaarsenhouders

Beste Keuze: Philippi Kaarsenhouder

Wij vinden de kaarsenhouder van Philippi de beste keuze vanwege het bijzondere design gecombineerd met de goede kwaliteit die de kaarsenhouder biedt. In de metalen basis zitten 6 uitsparingen waar je de glazencilinders in kan plaatsen, door de verschillende hoogtes krijg je een speels effect en de grijze coating op het glas weerspiegelt de vlammen van de kaarsen extra mooi.

Uit reviews op Bol en Amazon blijkt dat de kaarsenhouder een geweldige keuze is. Het donkere glas straalt luxe uit, de kwaliteit is goed en andere kopers vinden de kaarsenhouder echt een aanrader voor in huis!

De Philippi kaarsenhouder is een echte ‘eyecatcher‘ en creëert ongetwijfeld een meerwaarde voor jouw interieur.

👍 Voordelen

✔ Kaarsen branden extra mooi

✔ Goede kwaliteit

✔ Luxe uitstraling

👎 Nadelen

❌ Niet iedereen wilt meerdere kaarsen tegelijk branden

Beste Design: Gadgy Kaarsenhouder

De Gadgy kaarsenhouden is de perfecte toevoeging voor het creëeren van een sfeervol huis. Het hoogwaardige metaal gecombineerd met een prachtige gouden binnenkant stralen luxe uit. Daarnaast is de vorm van de houder uniek.

Op Bol en Amazon zijn andere kopers enthousiast! Ze vinden de kaarsenhouder sfeervol en de weerkaatsing van de kaarsen in het goude gedeelte is schitterend. Het product laat je optimaal genieten.

De 2 verschillende afmetingen kaarsenhouders staan prachtig naast elkaar en vormen een ‘eye catcher‘ voor in de woonkamer.

👍 Voordelen

✔ Duurzaam product

✔ Uniek design

✔ Luxe uitstraling

👎 Nadelen

❌ Niet iedereen wilt 2 kaarsenhouders aanschaffen

Beste Prijs: Littala Kastehelmi Kaarsenhouder

Voor een betaalbare prijs gecombineerd met een goede kwaliteit moet je zeker bij de kaarsenhouder van Littala zijn! Naast de leuke prijs kan je bij de kaarsenhouder ook kwaliteit verwachten.

Andere kopers op Bol en Amazon zijn erg te spreken over de kaarsenhouder van Littala. De kleur creëert sfeer in huis en laat de kaarsen echt tot leven komen. Ideaal voor als je wat kleur wilt toevoegen aan je interieur.

Kastehelmi betekent dauwdruppel in het Fins. De ringen van delicate glasdruppels lijken wel parelsnoeren van dauwdruppels die schitteren in de ochtendzon. Elk stuk speelt met het licht waardoor de schoonheid van het glas uitbundig wordt weerkaatst.

👍 Voordelen

✔ Betaalbare prijs

✔ Goede kwaliteit

✔ Fris design

👎 Nadelen

❌ Past niet bij elk interieur

Over Kaarsenhouders en Branders

In dit deel van dit artikel geven wij jou meer informatie over kaarsenbranders.

Wij leggen je uit wat een kaarsenhouder is en welke synoniemen mensen er ook voor gebruiken. Daardoor weet je zeker dat we hetzelfde product bedoelen.

Ook leggen wij je wat uit over de geschiedenis van kaarsenbranders. Met deze context zal je beter begrijpen waarom kaarsenbranders nu worden aangeboden zoals ze nu worden aangeboden.

Daarnaast leggen wij je uit hoe een kaarsenhouder werkt. Heel handig als je plant om kaarsenbranders op de verlanglijst te zetten.

Tenslotte geven wij jou in dit onderdeel voorbeelden van situaties of doelen waarvoor je kaarsenbranders zou kunnen gebruiken. Aan de hand van die situaties kan jij bepalen of een kaarsenhouder het juiste product is voor jou.

Wat is een kaarsenhouder?

Een kaarsenhouder is een accesoire die geproduceerd is om een goede sfeer te creëeren wanneer deze wordt gebruikt.

De inhoud van het product bestaat meestal uit éen kaarsenhouder van keramiek, ijzer of plastic.

Kaarsenhouders worden zowel voor hun uiterlijk als voor hun gebruiksvriendelijkheid ingezet. Aanbieders maken tegenwoordig stijlvolle designs waardoor een kaarsenhouder als een leuk stukje decoratie in huis kan dienen. Daarnaast is een kaarsenhouder handig in gebruik. Met deze 2 eigenschappen is een kaarsenhouder een ideaal product.

Kaarsenhouders en Branders zijn gemaakt verschillende materialen. Als een kaarsenhouder wordt gebruikt voegt dit waarde toe aan jouw beleving met het branden van kaarsen. Je kan een of meer dan 1 kaarsenbranders tegelijk in huis plaatsen en in gebruik nemen.

Wat is het doel van Kaarsenhouders?

De situaties waarin mensen kaarsenbranders gebruiken kunnen per persoon verschillen. Het is belangrijk om daar bij stil te staan voordat je een kaarsenhouder bestelt. Dan weet je zeker of een kaarsenhouder wel past bij jouw situatie.

Doelen waarvoor je kaarsenbranders kan gebruiken zijn:

 • Een stabiele ondergrond bieden voor kaarsen
 • Een lekbak verzorgen voor kaarsen

Voorbeelden van het inzetten van Kaarsenhouders zijn:

 • Als je buiten zit op het gras of in het zand, waar een kaars niet blijft staan
 • Als je houten meubels of vensterbanken hebt waar kaarsvet niet op mag lekken
 • Als je een extra accessoire in huis wilt om je interieur gezelliger te maken

Tot slot: Soorten mensen die Kaarsenhouders en Branders gebruiken zijn meestal consumenten, die een kaars veilig willen branden.

Zit jouw situatie er tussen?

Als dat zo is dan kan je een product kiezen en bestellen!

Als je geen raakvlak ziet dan zijn de andere accessoires op fijnvoorthuis.nl wellicht iets voor jou. Laat je verrassen vanaf de homepagina met de handigste producten. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan een kaarsendover gedacht? Ook heel handig als je regelmatig kaarsen aansteekt.

Kaarsenhouder 1
Kaarsenhouders vangen het kaarsvet van geurkaarsen op.

Hoe werkt een kaarsenhouder?

Het doel van een kaarsenhouder is om een een stabiele ondergrond bieden voor kaarsen, sfeer in huis te creëeren of als lekbak verzorgen voor kaarsen.

Kortom, een goede reden om een kaarsenhouder te gebruiken is om ervoor te zorgen dat je kaarsen veilig kunt laten branden.

Stappenplan

Om te starten met het gebruik van een kaarsenhouder kan je de volgende stappen doorlopen.

 1. Bestel online je favoriete kaarshouder
 2. Haal de kaarshouder uit de verpakking
 3. Plaats jouw mooiste geurkaars op de kaarsenhouder
 4. Steek de lont van de kaars aan met een aansteker of lucifer
 5. De geurkaars zal geur verspreiden zodra de lont brand
 6. Laat een geurkaars niet onbeheerd achter om uit te sluiten dat brandgevaar ontstaat
 7. Geniet van de lekkere geur van je kaars
 8. Maak de vlam uit als je wilt stoppen met het branden van je kaars

Geschiedenis van de kaarsen

Kaarsen worden gebruikt sinds 3000 voor Christus. Het startte bij de oude Egyptenaren. Het doel van een kaars was toen nog niet het verspreiden van geur, maar vooral als bron van licht.

Kaarsen met geurige eigenschappen werden al gebruikt vóór het jaar 0. Men mengde bijvoorbeeld dierlijke vetten met papyrusplanten om een fijne geur te verspreiden bij het verbranden hiervan.

In latere jaren dook het gebruik van kaarsen op bij bijvoorbeeld de Romeinen. Destijds hadden geurkaarsen verschillende toepassingen. Enerzijds was dat religieus. Aan de andere kant was dat om onprettige geuren te onderdrukken.

Na 1900 ontstonden kaarsenbranders zoals jij en ik die nu kennen. Vanaf dat moment is het een industrieel product, gemaakt van de was van bijen. Dit kwam de kwaliteit ten goede. In enkele culturen werden kaarsen zelfs een symbool van status, zoals in Frankrijk.

Vandaag de dag kan je zo goed als elke geurkaars geur en geurkaars kleur aanschaffen die je kan bedenken. Voor dagen als kerst zijn zelfs speciale feestdag geurkaarsen ontworpen.

Bovendien: Een geinige fun fact is dat er meer dan 15 uitvoeringen van Geurkaarsen zijn! Wat ook handig is om te weten, is dat er in ons land meer dan 29 aanbieders van geurkaars merken zijn!

Bovendien is men innovatiever geworden met ingrediënten. Een mooi voorbeeld daarvan is soy wax.

Alternatieve namen

Als wij het over kaarsenbranders hebben bedoelen wij daarmee ook Kaarsenstandaard of kandelaar en de Engelse vertaling Candle holder.

Dat houdt in dat de geurkaarsen die wij in deze blog behandelen ook Kaarsenstandaard of kandelaar bevatten. Hiermee zorgen wij ervoor dat jij het volledige plaatje krijgt van kaarsenbranders en geen enkel product over het hoofd wordt gezien.

Als jou alternatieve benamingen voor kaarsenbranders te binnen schieten laat het ons dan zeker even weten. Post jouw ervaringen in de reacties, dan zorgen wij ervoor dat die in de toekomst ook meegenomen wordt.

Kaarsenhouders kopen? Let op

Denk jij dat je de kaarsenhouder gaat bestellen? Als dat zo is zijn er een aantal argumenten om af te wegen.

Als je de volgende informatie meeneemt in je afweging weet je welk artikel het beste bij jou behoeftes past. Misschien past de ene geurkaars beter bij je dan de ander.

In dit hoofdstuk adviseren wij jou over het merk van een kaarsenhouder, de kleur van een kaarsenhouder, het budget van een kaarsenhouder, en nog veel meer.

Ons motto is altijd: eerst even nadenken, dan beslissen.

Neem hier zeker een moment voor en maak desnoods een lijst met plus- en minpunten. Zo ben je zeker dat je een beargumenteerde keuze maakt en voorkom je een kat in de zak.

Kaarsenhouder 2
Een kaarsenhouder zorgt ervoor dat je een kaars veilig kunt branden!

Het merk van een kaarsenhouder

Een kaarsenhouder kopen vanuit een merkgedachte kan verschillende voordelen met zich meebrengen.

Merken zijn consistent en bieden daardoor een bepaalde verwachting. Kenmerken als afmetingen, bezorgopties en prijsklassen zijn meestal gelijk bij bekende merken.

Bovendien bieden merken een garantie van kwaliteit. Omdat merken een reputatie opbouwen is kwaliteit belangrijk en zullen zij die na willen leven.

Een merk kan daarnaast een verrijking van je identiteit zijn. Als een merk voor glamour staat en jij identificeert jezelf daarmee, dan is het een meerwaarde om een geurkaars van dat merk te bestellen.

Een kaarsenhouder is verkrijgbaar vanuit meerdere merken. In de lijst bovenaan deze pagina kan je er een aantal vinden.

Als je meer accessoires wil ontdekken dan de getoonde merken op deze pagina, klik dan vooral even door naar de pagina met Geurkaarsen Dovers en Branders.

De kleur van een kaarsenhouder

Wanneer je een kaarsenhouder uitzoekt moet je goed nadenken over de kleur van het product. Verschillende kleuren hebben namelijk verschillende functies.

Als voorbeeld zorgt een kleur als bruin voor sfeer. Ga voor deze kleur als je gezelligheid aan wil brengen.

Daarentegen is een kleur als blauw juist ontspannend. Probeer deze kleur in een slaapkamer waar je rust wil vinden.

Een kleur als geel is weer erg energiek. Daarnaast zal deze kleur sterk de aandacht trekken, mocht dat het doel zijn. Kies voor deze kleur in een ruimte waar men beweeglijk zal zijn, zoals een sportruimte.

Grijstinten en wit zijn neutraal en kunnen met bijna elk interieur gecombineerd worden.

De kleur van kaarsenbranders is in veel verschillende opties beschikbaar, de kleur is meestal afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Tot slot wil je je afvragen: matcht de gekozen kleur bij de rest van je interieur. En als je de kaarsenhouder cadeau doet: matcht de gekozen kleur bij de inrichting van de ontvanger.

kaarsenhouder 4
Kaarsenhouders voegen waarde toe aan jou interieur!

Decoratie voor thuis

Een kaarsenhouder heeft ook een uiterlijke rol.

Een kaarsenhouder kan als decoratief item in jouw woning gebruikt worden. Hoe tof is het om je huis aan te kleden met een kaarsenhouder.

Kaarsenhouders zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, formaten en verpakkingen. De meeste producten zijn smaakvol ontworpen waardoor ze stijl toevoegen aan de door jou gekozen ruimte.

Cadeautje of voor jezelf

De meeste mensen zullen een kaarsenhouders aanschaffen voor zichzelf. Om jezelf eens lekker in de watten te leggen. Je hebt het immers verdiend 🙂

Omdat kaarsenhouders online in veel webshops te koop zijn en vaak ook nog eens een leuk design hebben, zijn kaarsenhouders ook erg leuk om als cadeautje te geven. Veel mensen zullen er blij van worden. De meeste mensen hebben tegenwoordig wel kaarsenhouders in huis.

Een kaarsenhouder is een origineel cadeau om te geven, omdat je een kaarsenhouder in veel combinaties en ruimtes kan gebruiken.

Je zou daarnaast kunnen nadenken of de kleur past bij de persoon. Door hier over na te denken laat je zien dat je moeite wil steken in iemands situatie.

Wat is je budget?

Als je een kaarsenhouder overweegt te kopen zijn de kosten belangrijk. Gelukkig zijn heel veel kaarsenhouders erg betaalbaar.

Verschillende mensen hebben een verschillend budget en niet iedereen kan hetzelfde besteden aan een geurkaars.

Kaarsenhouders en Branders zijn meestal niet zo duur en te koop binnen elk budget. Dus waarom zou je het bij 1 houden…

Veilig kaarsen branden

Kaarsen aansteken doe je niet zonder risico’s. Je speelt immers met een brandend object.

Als je een geurkaarsje aansteekt wil je dat wel zonder zorgen doen, om ongelukken te voorkomen.

Dingen om rekening mee te houden zijn:

 • Brandtijd: een kaars 2 tot 4 uur branden is wat gebruikelijk is. Stop sowieso met branden als je naar bed gaat of vertrekt
 • Blijf erbij: laat een kaars nooit onbeheerd achter
 • Kinderen en dieren: houdt kaarsen buiten hun bereik om omstoten te voorkomen
 • Plaatsing van de geurkaars: gebruik een vlakke ondergrond en plaats de kaars niet in de buurt van papier
 • Een stevige geurkaars houder: de houder moet groot genoeg zijn en de smeltende was op kunnen vangen
 • Tocht: bij sterke luchtstromen kan de vlam groter worden of juist uitgaan
 • Brandwerende middelen: zorg er altijd voor dat dingen als blussers aanwezig zijn mocht het toch fout gaan
Kaarsenhouder 3
Kaarsenhouders zorgen voor een stabiele ondergrond.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Als jij in de planning hebt om gebruik te maken van een kaarsenhouder dan loop je wellicht tegen een aantal vragen aan.

Vragen die ook door anderen veel gesteld worden hebben wij in het volgende overzicht voor jou op een rijtje gezet. Op die manier wordt het voor jou direct een stuk fijner om gebruik te maken van kaarsenbranders.

Veel voorkomende vragen over kaarsenbranders zijn:

Wat is de Engelse vertaling van Kaarsenhouders en Branders?

De Engelse vertaling van Kaarsenhouders en Branders is Candle holder.

Als je meer vragen hebt over Geurkaarsen, dan wijzen wij je graag op de veelgestelde vragen en antwoorden over geurkaarsen. Daar hebben wij alle vragen en antwoorden over Geurkaarsen op een rijtje gezet en beantwoord.

Conclusie

Ben je benieuwd wat wij de allerbeste kaarsenhouder vinden?

Uit alle 62 kaarsenbranders die wij hebben onderzocht is wat ons betreft 1 duidelijke winnaar te onderscheiden: Philippi Kaarsenhouder.

Wij vinden de kaarsenhouder van Philippi de beste keuze vanwege het bijzondere design gecombineerd met de goede kwaliteit die de kaarsenhouder biedt. In de metalen basis zitten 6 uitsparingen waar je de glazencilinders in kan plaatsen, door de verschillende hoogtes krijg je een speels effect en de grijze coating op het glas weerspiegelt de vlammen van de kaarsen extra mooi.

Uit reviews op Bol en Amazon blijkt dat de kaarsenhouder een geweldige keuze is. Het donkere glas straalt luxe uit, de kwaliteit is goed en andere kopers vinden de kaarsenhouder echt een aanrader voor in huis!

De Philippi kaarsenhouder is een echte ‘eyecatcher‘ en creëert ongetwijfeld een meerwaarde voor jouw interieur.

Deze kaarsenhouder gaat je gelukkig maken in elke ruimte, in elke woning en in elk jaargetijde. Het past bij de missie van Fijnvoorthuis.nl: om onnodige aankopen te verminderen.

Wat houdt je nog tegen? Aanschaffen die hap!

Gerelateerde Geurkaars accessoires

Kaarsenhouders zijn zeer gewild in Nederland. Online zoeken een hoop mensen naar kaarsenbranders en in echte winkels worden ze ook vaak aangeschaft.

Als jij een regelmatige koper bent van kaarsenbranders dan zijn de volgende Geurkaars accessoires mogelijk ook iets voor jou. Mensen die kaarsenbranders fijn vinden, vinden de volgende producten vaak ook fijn.

In de volgende lijst kan je een overzicht vinden van de meest gewilde Geurkaars accessoires. Met deze selectie kan jij zelf concluderen of deze accessoires voor jou ook interessant zijn.

Zoek je een andere accesoire? Bekijk Geurkaars Dovers en Uitmakers

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

In 2022 zijn Perry en Lisanne begonnen met Fijnvoorthuis.nl. Het project is ontstaan vanuit hobby, passie en frustratie.

Ondernemen en digitaliseren houdt Perry al bezig sinds 2009. Hij vindt het tof om er mee bezig te zijn en platformen of andere digitale creaties te bouwen. Lisanne is dol op huisinrichting.

De frustratie die Perry en Lisanne allebei hebben komt voort uit de overload aan troep dat mensen tegenwoordig in huis halen. Kasten puilen uit, het meeste gaat uiteindelijk naar kringlopen of regelrecht naar de stort.

Met Fijnvoorthuis.nl hopen Lisanne en Perry mensen te helpen om gerichtere aankopen te doen. Daardoor wordt er naar onze verwachting minder onnodig gekocht en worden spullen beter benut.

Als je wat hebt gehad aan onze tips, laat het dan weten in de comments!

Geurkaars en Perry

Hoi ik ben Perry! Doordeweeks ben ik digitaal projectmanager voor bedrijven als Plieger, Philips Hue, HACO en anderen. Ik vind dit soort projecten gaaf en ben dol op eCommerce en online. Sinds 2011 ben ik daarnaast online ondernemer. Het begon klein met Twitteraccounts en is uitgegroeid door projecten als Fijnvoorthuis.nl. Deze website run ik met mijn vriendin Lisanne die veel kijk heeft op huisinrichting.

Plaats een reactie