Blokker Geurstokjes: de 9 beste in Oktober 2023

Shoppen is heerlijk, maar dan wel het liefst bij Blokker! Jij zoekt geurstokjes van deze winkel om thuis een fijne geur ervaring te creëren of om vervelende geuren te maskeren.

Wij zijn Lisanne en Perry en wonen al sinds 2012 op onszelf. Fijne, goed ruikende producten voor thuis vinden wij leuk om in te verdiepen. Het uitzoekwerk hebben wij al voor jou gedaan en vanuit meer dan 52 producten hebben wij de 9 beste Blokker Geurstokjes gevonden zodat jij alleen nog hoeft te kiezen.

Met hulp van dit artikel kan jij zelf bepalen welk geurstokje bij jou past. Ook vind je op deze pagina dingen om rekening mee te houden, kenmerken en veelgestelde vragen.

Vragen? Laat ze achter in de comments.

De beste Blokker Geurstokjes: een overzicht

Als jij wil bepalen welk Blokker geurstokje bij jou past zijn er meerdere dingen die je in overweging kan nemen.

Wij hebben het internet voor jou afgespeurd en al veel uitzoekwerk gedaan. Bij ons onderzoek hebben wij rekening te houden met reviews en ervaringen van anderen, prijs, kwaliteit en hoe lang geurstokjes meegaan. Dit zijn allemaal belangrijke punten om af te wegen bij de aankoop van een geurstokje.

Mensen gebruiken nog wel eens verschillende woorden voor geurstokjes. Wij hebben Blokker scent sticks en Blokker Fragrance sticks ook meegenomen in dit overzicht. Wierook hebben wij er uit gelaten, daar schrijven win in de toekomst een los artikel voor.

Hieronder kan je de top 9 Blokker Geurstokjes vinden. Kies vooral zelf welke geur bij jou past, of gebruik de informatie verder op deze pagina om daar een keuze in te maken.

Over Geurstokjes van Blokker

Wat zijn Blokker Geurstokjes?

Blokker geurstokjes kan je aanschaffen om een fijne geur aan een ruimte in jouw woning toe te voegen. Het geurstokje kan ook als doel hebben om een minder fijne geur te maskeren, zoals stank.

Geurstokjes bestaan doorgaans uit 3 onderdelen; de geparfumeerde olie, de container en stokjes. In dit geval ben jij op zoek naar een pakket van Blokker waar het allemaal in zit.

De olie of het parfum is doorgaans een geproduceerd, kunstmatig middel. Het is een aromatische substantie met een fijne, aanwezige geur. De bedoeling is dat deze geur zich in de stokjes opneemt, waarna de geur zich kan verspreiden in de gekozen ruimte.

Geur oliën bestaan er in oneindig veel opties. Populaire opties van Blokker zijn Wild Fig, Cashmere Vanille en Hammam.

De container of houder is meestal van plastic, glas of keramiek. De designs variëren enorm. Bij toegankelijke winkels als Blokker zijn de designs meestal wat eenvoudig, maar wel degelijk.

Je kan natuurlijk altijd afwisselen met houders. Stel jij hebt nog een klein vaasje of potje over dan kan je de geurolie prima overgieten en een andere container gebruiken. Let wel op bij het werken met geparfumeerde producten dat je je handen altijd goed wast en aanraking met ogen vermijdt.

De stokjes zijn gemaakt van bamboehout of fiber. Omdat deze materialen poreus zijn kunnen zij geuroliën goed opnemen en begeleiden.

De stokjes worden in de parfum geplaatst waarna de parfum zich opneemt in de stokjes. Als de ruimte vervolgens een klein beetje tocht zal de geur zich verspreiden door de ruimte.

Robijn en Bolsius Geurstokjes bij Blokker

Met enige regelmaat verkoopt Blokker ook de geurstokjes van Robijn en Bolsius. Dit aanbod is seizoensgebonden en daardoor is het zeker de moeite af en toe spontaan de Blokker winkel in te lopen. Robijn en Bolsius zijn kwalitatieve merken en met deze merken geurstokjes kan je er zeker even tegenaan.

Blokker de lekkerste geurstokjes
Blokker heeft veel producten voor thuis, het is altijd leuk om de winkel weer even te bezoeken.

Blokker Geurstokjes kopen? Let op

Wie kent deze winkel met het kenmerkende oranje logo niet? In bijna elk Nederlands dorp van formaat vind je wel een Blokker. Blokker is dan ook de ideale winkel om bijna alles voor je huishouden te halen.

Heb je wasknijpers, een nieuwe mok, gootsteenontstopper of een leuk kussentje nodig? Het is allemaal bij Blokker te vinden. Maar hoe is deze winkel zo bekend geworden?

Lees mee en leer meer over dit oer-Hollandse bedrijf en het brede assortiment van Blokker in zowel geurproducten als andere huishoudelijke artikelen. Zo kan jij zelf bepalen of Blokker geurstokjes bij je passen.

De geschiedenis van Blokker en geurproducten

Het begon allemaal ruim 120 jaar geleden in Noord-Holland. In het plaatsje Hoorn begon Jacob Blokker samen met zijn vrouw een winkel in ijzer en hout.

Hoewel dat redelijk standaard klinkt, ondernamen Jacob en zijn vrouw verschillende bijzondere marketingacties waardoor ze al snel een onderscheidende reputatie opbouwden in Hoorn en omstreken. Zo verhuisden ze naar een groot nieuw pand in Hoorn, waar ze een warenhuis van maken waar zelfs een lift in zit, wat heel bijzonder was in die tijd. De winkel heette trouwens nog niet Blokker: die naamswijziging volgde pas rond 1930.

Op dat moment was Blokker namelijk al uitgegroeid tot een winkelketen die in meerdere steden in het westen van het land te vinden was. Ook werd er al meer verkocht dan alleen maar ijzer en hout: de winkel focuste zich al snel op de verkoop van allerhande huishoudmaterialen.

De kinderen en kleinkinderen van Jacob Blokker lieten de winkelketen zo steeds verder groeien, totdat er op het hoogtepunt in 2015 wel 800 Blokker-winkels bestonden in de Benelux en Suriname.

Daarna kreeg dit typisch Hollandse bedrijf het zwaarder. Er kwam meer concurrentie van andere (woon)winkels in hetzelfde segment zoals Action en Xenos, en ook werd het online shoppen steeds populairder. Gelukkig had Blokker wel al Blokker.nl.

Hierbij bleek Blokker een verouderd concept te hebben, waardoor de verkoopcijfers achteruit liepen. Er moest wat gedaan worden: het merk werd nieuw leven ingeblazen en tegelijkertijd werd er een aantal winkels gesloten.

In 2019 werd het grootste gedeelte van het bedrijf verkocht aan een externe partij. Daarmee kwam na meer dan 100 jaar een einde aan het familiebedrijf Blokker: de nazaten deden een stap terug.

Toch is er weinig veranderd in de identiteit van Blokker: het is nog altijd een bekende aanblik in de Nederlandse winkelstraat en nog altijd de plek om huishoudartikelen te halen waarvan je eigenlijk niet weet waar je ze anders nog zou kunnen kopen.

Behalve functionele huishoudartikelen bestaat het assortiment van Blokker ook voor een groot gedeelte uit woonaccessoires zoals vazen, kaarsen, kussens en geurproducten. Zo verkopen ze onder andere geurzakjes, geurkaarsen en geurstokjes.

Daarnaast is er speelgoed te koop, kun je er een nieuw servies aanschaffen, en kun je zelfs een nieuwe vriezer, koffer of wc-borstel kopen. Wij snappen dus wel waar de slogan ‘Blokker heeft het in huis’ vandaan komt!

Blokker de beste geurstokjes
Geurstokjes en andere geur producten kan je meestal in dezelfde schappen vinden bij Blokker

Waar staat het merk Blokker voor?

Dat Blokker een kenmerkende winkel is in Nederlandse dorpen en steden, blijkt wel uit het feit dat er zelfs een boek over Blokker is geschreven naar aanleiding van het 100-jarige bestaan in 1996.

Blokker is een vast onderdeel geworden van de Nederlandse winkelstraat en wil met haar brede assortiment goed aansluiten bij wat de gewone Nederlander nodig heeft.

Vraag je je af wat de Nederlander nodig heeft in huis? Dat is kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bij Blokker zijn A-merken te vinden, maar ook goedkopere alternatieven. Zo sluit Blokker aan bij elke portemonnee en – dankzij het brede assortiment – bij ieder gezin.

Daar ligt dan ook de stille kracht van Blokker: de winkel heeft geen unieke kenmerkende artikelen (zoals de rookworst van Hema), maar past daardoor juist bij iedereen.

Zowel de student die een wasrek nodig heeft, als de huisvrouw die opbergdozen nodig heeft en de welgestelde oudere dame die een hoogwaardige nieuwe pan nodig heeft: je kan ze allemaal tegenkomen bij Blokker.

Wat kenmerkt geurstokjes van Blokker?

Het brede assortiment met verschillende prijsklassen zien we ook terug bij de geurstokjes. Er zijn wel 16 merken geurstokjes beschikbaar, waarvan de duurste zo’n 70 euro zijn, en de goedkoopste ongeveer 10 euro. Passend bij elk budget dus.

Er kan gekozen worden uit topmerken met zwaardere, intense geuren, maar ook uit de eigen merk geurstokjes.

Blokker geurstokjes zijn verkrijgbaar in de geuren Rose Blossom, Hammam, Cashmere Vanilla en Wild Fig. Door de simpele maar chique uitstraling van deze eigen geurstokjes zijn deze geurproducten een fijn alternatief op de duurdere A-merken.

Blokker geurstokjes bieden waar voor je geld: er zit maar liefst 100 ml in elk flesje, waardoor je wekenlang kan genieten van heerlijke geuren in huis.

De verpakking van de geurstokjes is gemaakt van recyclebaar materiaal en ook de houten stokjes en het glazen flesje kunnen gerecycled worden.

Wij zijn vooral dol op de geurstokjes van Blokker vanwege de minimalistische uitstraling en frisse geuren. Perfect in elke woning en leuk om op een zichtbare plek in huis te zetten, zoals op de salontafel of in de vensterbank.

Redenen om bij Blokker te kopen

Blokker is een oer-Hollands merk dat kwaliteit en betaalbaarheid hoog in het vaandel heeft staan. Door geurstokjes bij Blokker te kopen, ben je dus verzekerd van fijne geurstokjes met frisse geuren voor een betaalbare prijs.

Voor elk budget zijn er bij Blokker fijne geurstokjes te vinden die jouw huis een stuk aangenamer laten ruiken en zorgen voor een echt thuisgevoel.

Ook goed om te weten: Blokker geeft standaard 1 jaar garantie op alle items. Dus mocht er iets mis zijn met de geurstokjes van Blokker, dan kan je aanspraak maken op garantie. Ook het terugbrengen van artikelen is heel makkelijk en kan in een van de vele winkels.

Waar Blokker geurstokjes kopen?

Omdat Blokker zoveel winkels in Nederland heeft, is het makkelijk om aan geurstokjes van Blokker te komen.

Via internet kan je snel vinden waar de dichtstbijzijnde Blokker zit en wanneer deze open is. De geurstokjes van Blokker vind je in de winkel bij de interieuritems en kaarsen in de buurt.

Wel zo makkelijk, want zo kun je ook meteen andere geurproducten scoren zoals geurkaarsen of interieursprays.

Welke geurstokjes er te koop zijn en hoe veel, is afhankelijk van de grootte van de Blokker winkel. Daarnaast kun je altijd via de webshop van Blokker makkelijk en snel geurstokjes kopen.

Geurstokjes kopen bij winkels als Blokker en Xenos

Geurstokjes van eigen merken of populaire merken zijn beide verkrijgbaar bij winkels als Blokker en Xenos. Sowieso verkopen dit soort winkels enorm veel producten om het thuis aangenamer te maken.

Het aanbod van deze winkels is enorm. Vaak vind je 1 of meerdere schappen voor geurproducten. Dit is fijn, het hebben van keuze is altijd fijn.

Mocht je liever een fysieke winkel bezoeken; In de winkels zijn geurstokjes meestal verpakt in een doosje of zak. Je kan ze vinden in de buurt van geuroliën en huisparfums.

Merken als Spaas Geurstokjes

Een populair merk dat ook door Blokker verkocht wordt is Spaas. Om jou een volledig beeld te geven van het aanbod van Blokker hebben wij Spaas Geurstokjes ook toegevoegd aan dit artikel.

Kenmerken van Spaas geurstokjes zin de enorme betaalbaarheid, de inzetbaarheid in meerdere ruimtes en de prima kwaliteit geur.

Je mag er wel vanuit gaan dat geurstokjes van Spaas en Blokker minder lang meegaan dan merken als RITUALS en JANZEN. Met minder lang bedoelen wij dat geurstokjes van Spaas en Blokker 3 tot 6 weken meegaan, terwijl geurstokjes van RITUALS of JANZEN 3 tot 6 maanden meegaan.

Veelgestelde vragen over Blokker Geurstokjes

Het is mogelijk dat er vragen bij jou zijn ontstaan tijdens het overwegen van Blokker Geurstokjes. Wij hebben de meest gestelde vragen hieronder verzameld met de antwoorden op die vragen. Doe er je voordeel mee.

Hoe werken Blokker Geurstokjes?

Blokker geurstokjes werken door de bijgeleverde stokjes in de houder met de geurolie te plaatsen. De stokjes zullen de olie opnemen en later verspreiden in de ruimte. Het verspreiden gaat vanzelf door tocht of bewegingen in de ruimte. Eenvoudiger kan het bijna niet.

Mocht je de intensiteit van de geur willen aanpassen dan kan je de hoeveelheid stokjes verhogen of verlagen. Met minder stokjes zal je langer met de geurstokjes kunnen doen en wordt de geur milder. Als je meer stokjes in de houder plaatst wordt de geur aanweziger, maar gaat het parfum ook sneller op.

Hoe vaak moet je Blokker geurstokjes omdraaien (of niet)

Hoe vaak je geurstokjes moet omdraaien verschilt per merk. Topmerken als RITUALS of JANZEN zullen langer meegaan en hoef je minder vaak om te draaien, bijvoorbeeld 1 keer per week. Geurstokjes van goedkopere merken als Blokker, Xenos of Spaas kan je beter 2 keer per week omdraaien voor een fijne geur verspreiding.

Bepaal ook vooral zelf wat prettig ruikt. Heb jij behoefte aan een sterke geur dan kan je geurstokjes vaker omdraaien. Wil je een mildere geur dan hoef je de stokjes minder vaak om te draaien.

Conclusie

Met de aanschaf van een geurstokje weet je zeker dat jouw ruimte voorlopig weer heerlijk ruikt. Of het nou een toevoeging is of om geur te maskeren, geurstokjes creëren een fijne geur.

Winkels als Blokker hebben veel aanbod en zij verkopen geen troep. Als je een geurstokje bij Blokker koopt weet je zeker dat het een fijn product is waar je even mee vooruit kan.

Het beste Blokker Geurstokje uit onze test is Appel en Kaneel van Spaas. Deze heerlijke warme geur roept herinneringen op aan de winter en feestdagen, wanneer je gezellig met de familie bij de open haard zit. Het mooie aan dit product is dat je het natuurlijk het hele jaar kan gebruiken, waardoor je het hele jaar dat fijne familiegevoel kan creëren.

Wij hebben een Spaas geurstokje gekozen omdat je die makkelijk online kan bestellen. De eigen producten van Blokker zijn online alleen te bestellen met click en collect, je zal het product af moeten halen in de winkel.

Mocht dit toch je voorkeur hebben dan zouden wij voor Wild Fig gaan. Deze geur is bij weinig merken verkrijgbaar en daardoor automatisch uniek. Blokker heeft de geur goed weten na te bootsen en je koopt hiermee een leuk design voor een scherpe prijs.

1
Spaas - Appel Kaneel - 50ml
€10,99
Blokker.nl
Beste Keuze
2
Blokker - Wild Fig - 100ml
€13,99
Blokker.nl
Beste Keuze

Winkels die ook Geurstokjes verkopen

Het is niet de vraag of jij een geurstokje wilt. Zover ben je al. De vraag is meer bij welke winkel je er een gaat vinden.

Er zijn meerdere winkels die geurstokjes verkopen. Action, HEMA, Intratuin, Jumbo, Kruidvat, Lidl en Loods5 verkopen geurstokjes in de fysieke winkels. De volgende winkels verkopen ook geurstokjes online in de webshop of met click en collect. Online is natuurlijk sneller, fijner en makkelijker. Doe er je voordeel mee.

Zoek je een ander Geurstokje? Bekijk de Alle merken, geuren en kleren Geurstokjes pagina

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Hoi ik ben Lisanne! In mijn baan als social worker ben ik met veel mensen in contact om hen te helpen met hun week- en wooninvulling. Ik word er blij van om mensen te helpen met het creëren van een fijne thuiservaring. Ik lees daarnaast graag over interieur en styling advies. Op Fijnvoorthuis.nl wil ik ook anderen hiermee helpen, online. Mijn vriend Perry is handig met websites en samen hopen wij jou te helpen met jouw woonwensen.

Plaats een reactie