Therme Geurstokjes: de 8 beste van Oktober 2023

Jij bent op zoek naar de beste Therme Geurstokjes om een fijne, betaalbare geur ervaring in huis te krijgen.

Wij zijn Lisanne en Perry en wonen al meer dan 10 jaar op onszelf. Wij houden van toegankelijke, lekker ruikende producten voor thuis. Het uitzoekwerk hebben wij al voor jou gedaan en vanuit meer dan 200 producten hebben wij toegewerkt naar de 8 beste Therme Geurstokjes en zaken om op te letten.

Lees snel verder en weeg zelf de argumenten af om te ontdekken welk Therme Geurstokje het beste bij jou past. Onderaan de pagina kan je ook aanvullende informatie over Therme Geurstokjes vinden zoals zaken om rekening mee te houden, kenmerken en veelgestelde vragen.

Heb je vragen? Stel die dan zeker in de comments onderaan de pagina.

Overzicht: de beste Therme Geurstokjes

Om voor jezelf te bepalen welk geurstokje het beste bij jou past zijn er een aantal zaken om af te wegen.

In de selectie die wij voor jou hebben gemaakt, hebben wij rekening gehouden met prijs, betaalbaarheid, kwaliteit, bekendheid van het merk, hoe anderen dit merk ervaren, reviews en marktonderzoek. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden in het kiezen van het juiste Therme Geurstokje.

In ons onderzoek zien wij Therme scent sticks en Therme fragrance stokjes ook als Therme Geurstokjes, maar wierook stokjes hebben wij niet meegenomen.

In de volgende lijst vatten wij alle de top 8 producten voor jou samen. Uit deze selectie kan jij zelf kiezen welk product het beste bij jou past.

Therme Geuren uitgelicht

Als je wat meer informatie wilt over de verschillende soorten geuren van Therme uit onze top 8 om te bepalen welke het beste bij jou zou passen, kan je hieronder verder lezen.

 • Zen by Night: dit is een rustgevende, ontspannen geur van zoete avondbloemen, jasmijn en lavendel. Heerlijk om bij in slaap te vallen. Het is dus een goed idee om deze geurstokjes in jouw slaapkamer te plaatsen
 • Mindful Blossom: een verfijnde geur van pioenroos en bloesem met lentefruit en cederhout. Deze geur is een goede toevoeging aan een woonkamer, zithoek, of eetkamer
 • Hammam: dit is een warme, oriëntaalse geur met cederhout, oosterse kruiden en bergamot. Waan je in een Oosters badhuis of gebruik deze geur in jouw badkamer voor jouw eigen hammam ritueel
 • Saigon Pink Lotus: een bloemige, ingetogen geur met roze lotus, amber en vanille. Een ideale geur voor spirituele groei. Plaats deze geur op de plek waar jij vaak mediteert of tot rust komt
 • Aqua Wellness: de geur van de zee in combinatie met citrusvruchten en lentebloemen. Waan je bij de zee en ervaar de kalmte. Een lekkere geur voor op de badkamer
 • Mystic Rose: dit is een rijke geur met roos, lychee en cacao. Een krachtige en vrouwelijke geur die je ook nog goed kunt ruiken in een grotere kamer, zoals een open woonkamer, eetkamer en keuken
 • Zen White Lotus: een ontspannen geur met witte lotus, jasmijn en witte musk. Heerlijk om volledig bij te ontspannen. Een geur die goed past in de slaapkamer of een andere ruimte waar je graag ontspant
Therme geurstokjes bloemig
Therme heeft allerlei bloemige geurstokjes, heerlijk!

Over Therme Geurstokjes

Wat zijn Therme Geurstokjes?

Therme Geurstokjes zijn producten die als doel hebben een bepaalde geur in jouw huis te verspreiden. Het product bestaat meestal uit 3 onderdelen; stokjes, een houder en vloeistof.

De stokjes zijn meestal van hout. Omdat de stokjes van hout zijn absorberen zij de vloeistof uit het flesje. Daardoor houden de stokjes de vloeistof lang vast. Omdat de stokjes licht vochtig zijn kan de tocht in huis de geur van de vloeistof makkelijk meenemen.

De houder is meestal een glazen of stenen flesje met een mooi design. Er zijn ontzettend veel variaties voor de houder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het materiaaltype of de kleur. Op de houder zie je doorgaans het meeste terug van het merk. Merken onderscheiden zich door houders te maken met een typisch design van herkenbare materialen.

De vloeistof in de houder is een kunstmatig middel, een aroma met een sterke geur. Het idee van het product is dat deze geur zich verspreidt door de ruimte waarin jij het geurstokje plaatst.

Therme is een van de meest toegankelijke geurstokjes merken. Ben jij echt op zoek naar een betaalbaar product dat niet teleurstelt? Dan is dit het merk voor jou.

Therme de beste geurstokjes
Wat vind jij de beste Therme Geurstokjes? Laat het ons weten in de reacties

Therme Geurstokjes kopen? Let op

Therme is een merk dat zich richt op ontspanning en welzijn, zodat je in jouw eigen huis een spa-beleving kunt creëren.

Het is ook niet toevallig dat de naam van het merk terugslaat op thermen, een naam voor de Romeinse badhuizen waar onze huidige spa’s en sauna’s van zijn afgeleid.

Het merk staat bekend om hun assortiment van verzorgingsproducten, van douchegel tot deodorant en body scrubs. Therme gelooft in de kracht van geur. Zo hebben ze verschillende geurcollecties met geurstokjes, handlotion, een body scrub of andere producten. Je kan op die manier voluit genieten van jouw favoriete geur.

Therme geurstokjes zomer lente
Ontspanning zal wel lukken met de natuurlijke geuren van Therme Geurstokjes

Populaire Therme geuren

Populaire geuren zijn Mindful Blossom, een bloemige geur van bloesem en pioenroos, en Zen White Lotus, een rustgevende geur van witte lotus, jasmijn en witte musk.

Veel van hun geuren zijn geïnspireerd door het Oosten. Dit is bijvoorbeeld te zien in de namen en de gebruikte ingrediënten, die veelal passen bij meditatie of spirituele groei.

Degelijke verpakkingen

De geurstokjes Therme worden verkocht in witte, ondoorzichtige flesjes met het merk erop, wat deze geurstokjes een onopvallend en sierlijke toevoeging aan een kamer geeft. Het past hierdoor goed bij elke stijl van interieur.

Winkels die Therme verkopen

Therme heeft zelf geen fysieke winkel en ook op hun website kan je hun producten niet kopen. Wel kan je de geurstokjes Therme kopen in vrijwel alle drogisterijen of op online webshops. Bovenaan dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van online aanbieders.

Waarom je Therme Geurstokjes kan overwegen

Er zijn meerdere redenen waarom je geurstokjes van Therme zou willen kopen, bijvoorbeeld:

 • Duurzaamheid: de collecties worden grotendeels in Nederland geproduceerd, waardoor de geurstokjes minder afstanden afleggen tijdens het maak-proces. Daarnaast zijn de verpakkingen van gerecycled plastic of andere recyclebare materialen
 • Dierproefvrij: de geurstokjes Therme worden niet op dieren getest. Daarnaast zijn ze over het algemeen vegan
 • Betaalbaar: Therme creëert producten van goede kwaliteit die daarnaast ook betaalbaar zijn. Zoals ze zelf zeggen: genieten van een rijke geurbeleving en betaalbare luxe
 • Geur ook als andere producten: wanneer jij een geur hebt gevonden die jij erg lekker vindt, kan je hier ook andere producten van kopen, zoals een fijne douchegel of bodylotion. Zo kan je van de geur blijven genieten
 • Subtiel design: de flessen van de geurstokjes van Therme hebben een neutraal, wit design, waardoor ze bij elk interieur passen. Het heeft een moderne uitstraling en is onopvallend in het interieur te plaatsen
 • Gaat lang mee: de Therme geurstokjes gaan ongeveer 12 weken mee. Met één flesje kan je dus 3 maanden genieten van een lekkere geur in jouw huis. Door de betaalbare prijs betekent dit dat je zonder al te veel te betalen altijd geur in jouw huis kunt halen
Therme de lekkerste geurstokjes
Therme geurstokjes worden met name gemaakt van natuurlijke ingrediënten die dicht bij huis worden verkregen

Wat kenmerkt Therme Geurstokjes?

Kleur

Alle geurstokjes Therme komen in een wit flesje met het merk op de fles. Hier zijn geen andere opties in mogelijk, zoals een andere kleur of een andere vorm fles. De stokjes zijn donkerbruin van kleur.

Wanneer je wilt uitbreiden van de geurstokjes naar andere producten, zie je wel de verschillende kleuren. Zo is Zen by Night bijvoorbeeld paars, Aqua Wellness blauw, Mystic Rose rood, en Mindful Blossom roze. De verpakking waar de geurstokjes in komen corresponderen ook met deze kleuren.

Materialen

De fles is gemaakt van recyclebare materialen, wat deze geurstokjes ook en duurzame optie maakt. Het design van de fles is zo ontworpen dat het bij elk soort interieur kan passen. De neutrale kleur maakt dat je de geurstokjes van Therme vrijwel in elke ruimte neer kunt zetten.

Stabiliteit van Therme Geurstokjes

Door het slanke design van de fles zijn de geurstokjes stabiel. Hoewel de fles enigszins zwaar is en daardoor niet heel snel om zal vallen, kan het uiteraard wel omvallen als je ertegenaan stoot. Zet het dus op een plek neer waar het niet makkelijk om kan vallen.

Gaan Therme Geurstokjes lang mee?

Voor de beste geurbeleving moet je de stokjes om de 4 á 5 dagen even omdraaien. Zo komt de opgenomen geur aan de onderkant van de stokjes vrij. Was daarna wel je handen met zeep.

De geurstokjes van Therme gaan ongeveer 12 weken mee. Van één fles kan je dus wel 3 maanden genieten. Helaas hebben deze geurstokjes geen navulverpakking. Na deze 3 maanden moet je dus weer een nieuw flesje met geurstokjes kopen.

Wel weer leuk: hierdoor kan je na 3 maanden ook weer experimenteren met een andere geur.

De keuze voor Therme geurstokjes hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Maar door de variatie aan geuren en de vriendelijke prijs, kunnen deze stokjes zeker een goede keuze voor jou zijn.

Veelgestelde vragen over Therme Geurstokjes

Er zijn een heel aantal veel gestelde vragen over Therme Geurstokjes. Hieronder vind je de meeste gestelde vragen en de antwoorden daarop. Handige informatie die je moet weten.

Hoe werken Therme Geurstokjes?

Therme Geurstokjes werken in tegenstelling tot wierook met het verstuivingsprincipe. Wierook werkt met verbranding. Verstuiven klinkt misschien heel moeilijk, maar dit valt best wel mee.

Als je Therme Geurstokjes koopt dan krijg je een potje met vloeistof en een aantal stokjes. Wanneer je de stokjes in het potje, de diffuser doet, dan zullen deze stokjes de vloeistof opgaan nemen. Voordat de stokjes de geur zullen gaan afgeven moeten ze eerst deels verzadigd raken. Wanneer dit het geval is zal de vloeistof via de stokjes aan de omgeving afgegeven worden.

Het aantal stokjes dat je gebruikt bepaalt hoe sterk de geur is die verspreid wordt. Als je alle stokjes erin doet, dan zal de geur op zijn sterkst zijn. Wil jij een mindere sterke geur of gewoon dat de Therme geurstokjes langer meegaan? Dan kun je er gerust wat stokjes uithalen.

Hoelang gaan Therme Geurstokjes mee?

Hoe lang Geurstokjes meegaan, dat ligt grotendeels aan de kwaliteit van de geurstokjes. Geurstokjes van bijvoorbeeld Therme, Bolsius of Robijn vallen in het lagere segment, maar gaan nog gaan veel langer mee dan de merkloze geurstokjes van winkels als Action. 

De duurdere Geurstokjes zoals die van Rituals, Bijenkorf of Marie Stella Maris gaan gemiddeld 3 tot 6 maanden mee. Therme zit daar net onder. Hierbij wordt er wel rekening mee gehouden dat alle geurstokjes in de diffuser zitten. Ga jij minder stokjes gebruiken dan zullen de geurstokjes langer meegaan. Een kanttekening is wel dat de geur die verspreid wordt ook minder sterk is.

Zijn Therme Geurstokjes gevaarlijk?

Er verschijnen nog wel eens berichten dat Therme Geurstokjes gevaarlijk zouden kunnen zijn. De stoffen in de olie zouden schadelijk kunnen zijn bij inademing. De geur producten die binnen de Europese Unie verkocht mogen worden zijn onderhevig aan hele strenge eisen¹. Concentraties van potentieel gevaarlijk stoffen worden heel streng gecontroleerd.

Hieruit valt ook te concluderen dat de stoffen in de Geurstokjes zeker niet gevaarlijk zijn bij inademen. 1 ding moet je wel goed in de gaten houden. Sommige mensen kunnen namelijk wel een allergische reactie krijgen wanneer de vloeistof op hun huid komt.

Pas dus altijd eventjes op wanneer je de stokjes omdraait, of wanneer je de diffuser bijvult met vloeistof. Verder zou ik zeggen, maak je geen zorgen.

Conclusie

Door een Therme Geurstokje aan te schaffen ben jij er zeker van dat jouw huis lekker gaat ruiken. Dit zal de sfeer in jouw huis verbeteren en zorgt voor een aangenaam gevoel.

Therme staat daarnaast voor toegankelijke producten. Vind je betaalbare, fijne producten belangrijk? Overweeg dan zeker Therme als interieurmerk. Het kan bijna niet fout voor deze prijs, wij verwachten niet dat je teleurgesteld zal zijn.

Of je nou in een appartement, rijtjeshuis of villa woont, een Therme Geurstokje zal altijd een fijnere thuisbeleving verzorgen. Deze website heet niet voor niets Fijnvoorthuis 😉

Het beste Therme Geurstokje om rust aan te brengen in huis en heerlijk te ontspannen is Zen By Night. De zoete geur van avondbloemen in combinatie met het aromatische Jasmijn en rustgevende lavendel zijn een fijne toevoeging aan jouw interieur. Wij hebben deze zelf in de hoek van de slaapkamer staan waardoor het daar altijd heerlijk ontspannen voelt.

1
Therme - Zen by Night - 100 ml
€13,20
Op voorraad
Bol.com
Beste Keuze

De meest toegankelijke Merken Geurstokjes

Geurstokjes zijn verkrijgbaar vanuit allerlei merken. Merken staan voor kwaliteit en helpen jou een goede aankoop te doen. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van merken die lijken op Therme en ook Geurstokjes aanbieden, zodat jij zelf kan kiezen welk merk bij jou past.

Zoek je een ander Geurstokje? Bekijk de Alle merken, geuren en kleren Geurstokjes pagina

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Hoi ik ben Perry! Doordeweeks ben ik digitaal projectmanager voor bedrijven als Plieger, Philips Hue, HACO en anderen. Ik vind dit soort projecten gaaf en ben dol op eCommerce en online. Sinds 2011 ben ik daarnaast online ondernemer. Het begon klein met Twitteraccounts en is uitgegroeid door projecten als Fijnvoorthuis.nl. Deze website run ik met mijn vriendin Lisanne die veel kijk heeft op huisinrichting.

Plaats een reactie