Marie-Stella-Maris Geurstokjes: de 8 beste van Oktober 2023

Jij bent op zoek naar de beste Marie-Stella-Maris Geurstokjes om een geweldige, populaire geur ervaring in huis te krijgen.

Wij zijn Perry en Lisanne en wonen sinds 2012 op onszelf. Wij houden van toegankelijke, lekker ruikende producten voor thuis. Het uitzoekwerk hebben wij al voor jou gedaan en vanuit meer dan 250 producten hebben wij toegewerkt naar de 8 beste Marie-Stella-Maris Geurstokjes en zaken om op te letten.

Lees snel verder en bepaal zelf welk Marie-Stella-Maris Geurstokje het beste bij jou past. Onderaan de pagina kan je ook informatie over Marie-Stella-Maris Geurstokjes vinden zoals zaken om rekening mee te houden, eigenschappen en vaak gestelde vragen.

Heb je vragen? Stel die dan zeker in de comments onderaan de pagina.

Overzicht: de beste Marie-Stella-Maris Geurstokjes

Om voor jezelf te bepalen welk geurstokje het beste bij jou past zijn er een aantal zaken om af te wegen.

In de selectie die wij voor jou hebben gemaakt, hebben wij rekening gehouden met prijs, betaalbaarheid, kwaliteit, bekendheid van het merk, hoe anderen dit merk ervaren, reviews en marktonderzoek. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden in het kiezen van het juiste Marie-Stella-Maris Geurstokje.

In ons onderzoek zien wij Marie-Stella-Maris scent sticks en Marie-Stella-Maris fragrance stokjes ook als Marie-Stella-Maris Geurstokjes, maar wierook stokjes hebben wij niet meegenomen.

In de volgende lijst vatten wij alle de top 8 producten voor jou samen. Uit deze selectie kan jij zelf kiezen welk product het beste bij jou past.

Bol heeft er een zooitje van gemaakt op de eigen website qua product beschrijvingen, het is niet duidelijk welk nummer bij welke geurlijn hoort. In het overzicht van ons hieronder zijn de namen en geurlijnen volledig correct 🙂

Over Marie-Stella-Maris Geurstokjes

Wat zijn Marie-Stella-Maris Geurstokjes?

Marie-Stella-Maris Geurstokjes zijn producten die als doel hebben een bepaalde geur in jouw huis te verspreiden. Het product bestaat meestal uit 3 onderdelen; stokjes, een houder en vloeistof.

De stokjes zijn meestal van hout. Omdat de stokjes van hout zijn absorberen zij de vloeistof uit het flesje. Daardoor houden de stokjes de vloeistof lang vast. Omdat de stokjes licht vochtig zijn kan de tocht in huis de geur van de vloeistof makkelijk meenemen.

De houder is meestal een glazen of stenen flesje met een mooi design. Er zijn ontzettend veel variaties voor de houder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het materiaaltype of de kleur. Op de houder zie je doorgaans het meeste terug van het merk. Merken onderscheiden zich door houders te maken met een typisch design van herkenbare materialen.

De vloeistof in de houder is een kunstmatig middel, een aroma met een sterke geur. Het idee van het product is dat deze geur zich verspreidt door de ruimte waarin jij het geurstokje plaatst.

Marie-Stella-Maris is een van de meest populaire geurstokjes merken. Ben jij echt op zoek naar een geweldig product dat ook door veel anderen als zeer positief wordt ervaren? Dan is dit het merk voor jou.

Marie-Stella-Maris de beste geurstokjes
Alleen het beste bij Marie-Stella-Maris. De beste geurstokjes.

Marie-Stella-Maris Geurstokjes kopen? Let op

Jij vraagt je af waar je over na moet denken als je Marie-Stella-Maris geurstokjes gaat kopen. Wij hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf de juiste afweging kan maken.

Het geweldige merk Marie-Stella-Maris

Laten we beginnen met iets meer te vertellen over het merk Marie-Stella-Maris.

Marie-Stella-Maris is een sociale organisatie van Nederlandse bodem met een duidelijke missie. ‘Toegang tot schoon water en hygiëne voor iedereen, wereldwijd!’. Een bijzonder mooi doel vinden wij zelf.

Het is een luxe merk met een assortiment van natuurlijk mineraalwater, natuurlijke lichaamsverzorging en luxe huisparfums. Denk hierbij aan geurstokjes, roomsprays, linnen sprays en geurkaarsen.

Qua lichaamsverzorging bestaat de collectie uit lichaamszeep, bodylotion en body crème. Maar ook uit scrubs, handzeep, lotion, gel en crème. Ook aan shampoo en conditioner is gedacht. Zo’n beetje alle lichaamsverzorging die je nodig hebt dus.

Van elk item dat verkocht wordt, doneren zij een vast percentage aan verschillende duurzame schoon waterprojecten. Zij vinden dat iedereen toegang tot schoon drinkwater moet hebben. Vandaar dat zij actief bijdragen aan verschillende projecten.

Marie-Stella-Maris drinkwater
Het doel van Marie-Stella-Maris is schoon drinkwater toegankelijker te maken.

Naast de gulle donaties, worden alle luxe lichaamsverzorging artikelen zo natuurlijk en schoon mogelijk geproduceerd. De producten zijn zo veel als mogelijk gemaakt van ingrediënten die direct uit de natuur komen en worden geproduceerd met oog voor detail. Dit om zowel jouw lichaam, huid en onze wateren schoon te houden.

Sinds 2011 heeft Marie Stella Maris al meer dan 1,8 miljoen euro gedoneerd aan de schoon waterprojecten! Hierbij hebben zij al veel meer dan 85.0000 mensen kunnen voorzien van schoon drinkwater. Het streven van het merk is om voor 2026 minimaal 100.0000 mensen te hebben bereikt. Dus, als jij items van Marie Stella Maris koopt, draag je automatisch bij een aan schonere wereld.

Marie-Stella-Maris geurstokjes drinkwater
Geurstokjes van JANZEN hebben inmiddels bijgedragen aan schoon drinkwater voor duizenden personen.

Om de impact op het milieu te minimaliseren, heeft Marie-Stella-Maris voor bijna al hun producten duurzame refill verpakkingen geproduceerd.

Door een item simpelweg na te vullen, heb je veel minder verpakkingsmateriaal nodig. Dit resulteert in veel minder afval en veel minder CO2-uistoot. Navullen is dus niet alleen beter voor het milieu, ook voor jouw eigen portemonnee. Want, de refill artikelen zijn een stuk scherper geprijsd dan de normale items.

Voor Geurstokjes zijn er helaas nog geen navullingen. Wij verwachten dat die er in de toekomst wel gaan komen.

Waarom Marie Stella Maris Geurstokjes kopen?

Niets is fijner dan in een huis thuiskomen waar de heerlijke geuren je tegemoet komen. Een huis dat muf ruikt is niet fijn voor jezelf, je krijgt er direct een beetje een down gevoel van. Met een fijne geur voel jij je veel prettiger én het is bewezen dat je veel productiever bent als je je omringt met bepaalde geuren.

Maar, waarom moet je nou voor de geurstokjes van Marie-Stella-Maris kiezen en niet een ander merk?

Dat antwoord is redelijk simpel: de geuren zijn fantastisch. Subtiel maar toch aanwezig en ze vervelen nooit. De geuren zijn niet te overheersend, maar prikkelen toch je zintuigen op een fijne manier.

Daarnaast, is het design van de geurstokjes ook heel erg mooi. De stijlvolle flesjes hebben een minimalistische opdruk. Hierdoor doen ze het goed in iedere interieurstijl. Je zet de flesjes dus ook echt neer als een eyecatcher.

Leuk op bijvoorbeeld een wandplankje. Of zet ‘m op een kastje omringd door fotolijstjes.

De geuren van Marie-Stella-Maris

Marie Stella Maris is een van de meest toonaangevende merken voor geurstokjes.

Zij werken bewust met een kleine collectie van geuren. Fijn voor het overzicht en fijn voor het klimaat omdat er dus niet ieder seizoen een compleet nieuwe collectie ontstaat. De huidige collectie bestaat uit onderstaande vijf geuren.

No.03 Poivre Noir Frais

Poivre Noir, oftewel zwarte peper. Deze krachtige geur wordt aangevuld met klassieke geuren als lavendel en geranium.

Een unisex geur in een combinatie van klassiek, krachtig en elegant. Het zorgt voor een geur die bijna als mysterieus te omschrijven is. Door de contrasten van de krachtige peper en de zachte lavendel, is het een geur die niet snel zal vervelen.

Wij hebben inmiddels meer dan 50 artikelen over geurstokjes geschreven en kunnen melden dat Peper een geur is die bijna nooit gebruikt wordt in geurstokjes. Wil je iets unieks? Ga dan voor No. 03!

Marie-Stella-Maris Geurstokjes Peper
De unieke pepergeur van geurstokjes No.03 Poivre Noir Frais van JANZEN

No.09 Lemon Notes (eerder No. 15)

Heb jij wel een oppepper nodig? De geur Lemon Notes is een verfrissende en energieke geur. Het is een mix van verschillende citrusvruchten zoals bergamot en mandarijn, aangevuld met citroengras, patchouli, vetiver en voor het evenwicht kruidige tijm.

Deze geur geeft je direct een wakker en energiek gevoel! Een hele fijne, verfrissende geur voor in huis.

No.10 Rock Roses

Hoewel je bij Rock Roses misschien denkt aan een zachte, bloemige geur, heeft Rock Roses veel meer in z’n mars! Het is een uitdagende geur met een ondertoon van rokerig leer. De geur voelt zwaar maar wel op een fijne manier.

Bergamot en sinaasappel worden aangevuld met, hoe kan het ook anders, de geur van bloeiende rozen en jasmijn. Een ondertoon van kasjmier maakt van deze geur helemaal een mysterieuze combinatie.

No.12 Objets d’Amsterdam

Denk je aan Amsterdam en de Amsterdamse mentaliteit, dan denk je al gauw aan no-nonsense. Precies waar de geur Objets d’Amsterdam op is gebaseerd.

De iconische geur is helder en subtiel prikkelend zoals Marie Stella Maris het zelf zo mooi omschrijft.

Een touch of citrus en groene thee zorgen voor een frisse beleving. De ondertonen van musk en amber zorgen ervoor dat de geur wat warmte uitstraalt en geven de geur wat diepte. Door deze mix is het de ideale geur voor het hele jaar rond.

Marie-Stella-Maris in Amsterdam
Fun fact is dat Marie-Stella-Maris ook gevestigd is in Amsterdam. In dezelfde straat als vorige werkgever DEPT® van mijn vriend Perry. Toevallig!

No.14 Courage des Bois

De geur Courage des Bois is de ideale warme geur voor in huis. De geur straalt veel luxe uit.

Er is voor deze geur gekozen voor tijdloze en warme ingrediënten. Denk aan Sandelhout en patchouli.

Het stoere en rokerige agarhout, ook wel oudh genoemd, maakt de geur net iets uitdagender.

Courgage des Bois is een geur waardoor je je direct op je gemak voelt en geeft een gevoel van geborgenheid.

De geurstokjes in gebruik

De geurstokjes Marie Stella Maris zijn super makkelijk in gebruik.

Het is een stevig glazen flesje. Deze zal dus niet snel omvallen.

Je hoeft het flesje alleen maar open te draaien en het beschermende lipje te verwijderen. Vervolgens zet je het dopje er weer op. Nu steek je de stokjes erin. De stokjes zuigen de geurende vloeistof op en zullen ze op deze manier verspreiden door de ruimte.

Als je alle stokjes in het flesje zet, gaat het zo’n 3 tot 4 maanden mee. Hoe minder stokjes erin zet, hoe langer je van jouw Marie Stella Maris huisparfum kunt genieten. Let wel op: hoe minder stokjes je erin plaatst, hoe minder geur er verspreid zal worden.

Veelgestelde vragen over Marie-Stella-Maris Geurstokjes

Er zijn een heel aantal veel gestelde vragen over Marie-Stella-Maris Geurstokjes. Hieronder vind je de meeste gestelde vragen en de antwoorden daarop. Handige informatie die je moet weten.

Hoe werken Marie-Stella-Maris Geurstokjes?

Marie-Stella-Maris Geurstokjes werken in tegenstelling tot wierook met het verstuivingsprincipe. Wierook werkt met verbranding. Verstuiven klinkt misschien heel moeilijk, maar dit valt best wel mee.

Als je MarieStellaMaris Geurstokjes koopt dan krijg je een potje met vloeistof en een aantal stokjes. Wanneer je de stokjes in het potje, de diffuser doet, dan zullen deze stokjes de vloeistof opgaan nemen. Voordat de stokjes de geur zullen gaan afgeven moeten ze eerst deels verzadigd raken. Wanneer dit het geval is zal de vloeistof via de stokjes aan de omgeving afgegeven worden.

Het aantal stokjes dat je gebruikt bepaalt hoe sterk de geur is die verspreid wordt. Als je alle stokjes erin doet, dan zal de geur op zijn sterkst zijn. Wil jij een mindere sterke geur of gewoon dat de MarieStellaMaris geurstokjes langer meegaan? Dan kun je er gerust wat stokjes uithalen.

Hoelang gaan Marie-Stella-Maris Geurstokjes mee?

Hoe lang Geurstokjes meegaan, dat ligt grotendeels aan de kwaliteit van de geurstokjes. Geurstokjes van bijvoorbeeld Marie-Stella-Maris, Ted Sparks en Janzen vallen in het middensegment, en gaan langer mee dan de merkloze geurstokjes van winkels als Action. 

Geurstokjes zoals die van MarieStellaMaris, Rituals en Janzen gaan gemiddeld 3 tot 6 maanden mee. Hierbij wordt er wel rekening mee gehouden dat alle geurstokjes in de diffuser zitten. Ga jij minder stokjes gebruiken dan zullen de geurstokjes langer meegaan. Een kanttekening is wel dat de geur die verspreid wordt ook minder sterk is.

Zijn Marie-Stella-Maris Geurstokjes gevaarlijk?

Er verschijnen nog wel eens berichten dat Marie-Stella-Maris Geurstokjes gevaarlijk zouden kunnen zijn. De stoffen in de olie zouden schadelijk kunnen zijn bij inademing. De geur producten die binnen de Europese Unie verkocht mogen worden zijn onderhevig aan hele strenge eisen¹. Concentraties van potentieel gevaarlijk stoffen worden heel streng gecontroleerd.

Hieruit valt ook te concluderen dat de stoffen in de Geurstokjes zeker niet gevaarlijk zijn bij inademen. 1 ding moet je wel goed in de gaten houden. Sommige mensen kunnen namelijk wel een allergische reactie krijgen wanneer de vloeistof op hun huid komt.

Pas dus altijd eventjes op wanneer je de stokjes omdraait, of wanneer je de diffuser bijvult met vloeistof. Verder zou ik zeggen, maak je geen zorgen.

De populairste Merken Geurstokjes

Geurstokjes zijn verkrijgbaar vanuit allerlei merken. Merken staan voor kwaliteit en helpen jou een goede aankoop te doen. Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van populaire merken die lijken op Marie-Stella-Maris en ook Geurstokjes aanbieden, zodat jij zelf kan kiezen welk merk bij jou past.

Zoek je een ander Geurstokje? Bekijk de Alle merken, geuren en kleren Geurstokjes pagina

Conclusie

Door een Marie-Stella-Maris Geurstokje aan te schaffen ben jij er zeker van dat jouw huis lekker gaat ruiken. Dit zal de sfeer in jouw huis verbeteren en zorgt voor een aangenaam gevoel.

Marie-Stella-Maris staat daarnaast voor modieuze, trendy, populaire producten. Vind je de bekendheid van een merk belangrijk? Overweeg dan zeker Marie-Stella-Maris als interieurmerk. Wereldwijd doen zij het geweldig goed, je kan online ook veel positieve ervaringen terugvinden.

Of je nou in een appartement, rijtjeshuis of villa woont, een Marie-Stella-Maris Geurstokje zal altijd een fijnere thuisbeleving verzorgen. Deze website heet niet voor niets Fijnvoorthuis 😉

Na wat producten te hebben kunnen vergelijken in de winkel en thuis is onze conclusie: Objets d’Amsterdam is het beste Marie-Stella-Maris geurstokje.

De geur van Groene Thee en citrus en Bergamot is heerlijk en het is goed gelukt om die in een flesje na te bootsen. Het blijven massaproducties he 😉

De geur is niet overheersend en je ruikt het product goed door het hele huis.

Ga je voor de grotere verpakkingen 470 ml dan zit je gebakken voor 3 tot 6 maanden.

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Hoi ik ben Lisanne! In mijn baan als social worker ben ik met veel mensen in contact om hen te helpen met hun week- en wooninvulling. Ik word er blij van om mensen te helpen met het creëren van een fijne thuiservaring. Ik lees daarnaast graag over interieur en styling advies. Op Fijnvoorthuis.nl wil ik ook anderen hiermee helpen, online. Mijn vriend Perry is handig met websites en samen hopen wij jou te helpen met jouw woonwensen.

Plaats een reactie