Losse Geurstokjes Stokjes: de 11 beste in Oktober 2023

Jij bent op zoek naar de beste Losse Stokjes voor Geurstokjes om jouw favoriete Geurstokjes merk bij te vullen, of met een ander stokje te decoreren.

Wij zijn Lisanne en Perry en wonen al meer dan 10 jaar op onszelf. Wij houden van mooie, lekker ruikende producten voor thuis. Het speurwerk hebben wij al voor jou gedaan en vanuit meer dan 230 producten hebben wij toegewerkt naar de 11 beste losse stokjes voor Geurstokjes en zaken om op te letten.

Lees gauw verder en bepaal zelf welk los Geurstokje het beste bij jou past. Onderaan de pagina kan je meer informatie over losse Geurstokjes vinden zoals zaken om rekening mee te houden, kenmerken en veelgestelde vragen.

Heb je vragen? Stel die dan zeker in de comments onderaan de pagina.

De beste Losse Geurstokjes: een overzicht

Om jouw losse Geurstokje te vinden zijn er een aantal zaken om af te wegen.

In de selectie die wij voor jou hebben gemaakt, hebben wij rekening gehouden met prijs, kwaliteit, hoe anderen de producten ervaren, reviews, marktonderzoek en hoe lang de stokjes meegaan. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden in het kiezen van het juiste losse Geurstokje.

In ons onderzoek zien wij losse scent sticks en losse fragrance stokjes ook als losse Geurstokjes, maar wierook stokjes hebben wij niet meegenomen.

In de volgende lijst vatten wij alle de top 11 voor jou samen. Uit deze selectie kan jij zelf kiezen welk product het beste bij jou past.

1
RENALUX - Geurstokjes Navulling - 50 Stuks 20cm - Bamboe
€11,95
Op voorraad
Bol.com
Beste Keuze

Over Losse Geurstokjes

Wat zijn Losse Geurstokjes?

Losse Geurstokjes zijn producten die als doel hebben om de stokjes van jouw reeds gekochte geurstokjes te vervangen. Een geurstokje bestaat meestal uit 3 onderdelen; stokjes, een houder en vloeistof. In dit geval ben jij specifiek op zoek naar de stokjes.

eurstokjes zijn vaak gemaakt van hout, bamboe of riet, omdat deze materialen dun en poreus zijn en goed de geurolie opnemen. Sommige stokjes zijn ook gemaakt van fiber, kunststof of papier.

De stokjes worden deels in de geurolie geplaatst, zodat ze goed doordrenkt raken met de geur van de olie. Daarbij worden de stokjes in een container geplaatst, van waaruit de geur vrij kan komen.

Omdat de stokjes licht vochtig zijn kan de bewegende lucht in huis de geur van de vloeistof makkelijk meenemen. Hierdoor verspreid deze door je hele huis.

De geurstokjes houder is meestal een glazen, keramiek of stenen flesje met een mooi design. Er zijn ontzettend veel variaties voor de houder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het materiaaltype of de kleur.

Stel je wil eens doorwisselen, overweeg dan ook een klein vaasje of potje als houder. Dat kan prima. Let wel op dat het product tegen bewerkte parfums moet kunnen en dat de vloeistof niet in het product gaat bijten.

Sommige geurstokjes houders hebben een afdekkap, die kan worden opengedraaid om de geur te laten vrijkomen en weer dichtgedraaid om de geur te verminderen of te laten verdwijnen.

De vloeistof in de houder is een kunstmatig middel, een aroma met een sterke geur. Het idee van het product is dat deze parfumgeur zich verspreidt door de ruimte waarin jij het geurstokje plaatst. Als jij je vloeistof of stokjes regelmatig vervangt, ben je er zeker van dat de geur continue aanwezig blijft in jouw ruimte. Er zijn eventueel losse refill verpakkingen voor geurstokjes verkrijgbaar.

Geurstokjes los de beste
Wat vind jij de beste losse geurstokjes? Laat het ons weten in de reacties zodat wij ook weer leren.

Losse Geurstokjes kopen? Let op

Losse geurstokjes zijn in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar. Wij hebben een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden bij het vinden van het juiste losse geurstokje.

Waarom losse geurstokjes kopen?

Het kan interessant zijn om losse geurstokjes te kopen. Wij hebben redenen op een rijtje gezet waarom je kan overwegen dat te doen.

 • Flexibiliteit: Als je losse geurstokjes koopt, heb je de flexibiliteit om de stokjes in verschillende containers te plaatsen en de geur naar eigen wens aan te passen
 • Kostenbesparing: Losse geurstokjes kunnen soms goedkoper zijn dan een compleet pakket met geurolie en houder
 • Milieuvriendelijk: Als je losse stokjes koopt, hoef je geen gehele houder door te wisselen als de stokjes op zijn. Dit kan beter voor het milieu zijn dan het vervangen van een hele combinatie aan producten
 • Gemak: Als je al een container hebt waar je geurstokjes in wilt gebruiken, hoef je geen nieuwe houder te kopen
 • Meerdere kleuren: zoals je in het overzicht in dit artikel kan zien, zijn allerlei kleuren stokjes beschikbaar

Bamboe of Fiber Geurstokjes

De meest gebruikelijke materialen voor losse geurstokjes zijn bamboe en fiber.

Bamboe

Bamboe is een populaire grondstof voor veel verschillende producten, van meubels tot textiel en huishoudelijke artikelen.

Het is een duurzame en milieuvriendelijke grondstof, omdat het snel groeit en weinig water en meststoffen nodig heeft.

Bamboe is ook sterk en licht van gewicht, wat het ideaal maakt voor gebruik in producten die veel gewicht moeten dragen, vochtige geurstokjes.

Bamboe is ook een populaire keuze voor duurzame producten, omdat het biologisch afbreekbaar is en er geen chemische middelen worden gebruikt om bamboe te produceren.

Fiber

Fiber is ook bekend als fiberglass, glasvezel en glasvezelversterkt plastic (GRP).

Fiber is een soort kunststof dat gemaakt is van zeer fijne glasvezels. Het is sterk, duurzaam en licht van gewicht, wat het populair maakt voor gebruik in een breed scala aan producten, zoals home accessoires en meubels.

Fiber is ook goed bestand tegen hitte, corrosie en chemische stoffen, wat het ideaal maakt voor gebruik in geparfumeerde producten.

Geurstokjes los groen
De meeste losse geurstokjes zijn van hout (bamboe). Sommige hebben zelfs een leuk kleurtje

Zijn losse stokjes ongeparfumeerd?

Losse geurstokjes zijn doorgaans ongeparfumeerd, wat betekent dat ze niet zijn behandeld met een geurmiddel of essentiële olie.

Losse stokjes zijn juist bedoeld om gebruikt te worden met een aparte geurolie of geur parfum. De stokjes worden gebruikt om de geur van de olie of het parfum te verspreiden door middel van opname en verdamping. De olie wordt eerst in een container geplaatst. Als daar vervolgens de stokjes in worden geplaatst, kunnen de stokjes de geur begeleiden om de geur vrij te laten komen.

Losse geurstokjes zijn meestal gemaakt van bamboe of fiber, hoewel sommige stokjes ook van kunststof of papier gemaakt kunnen zijn. Bamboe en fiberglass zijn populair vanwege hun duurzaamheid, sterkte en licht van gewicht. Ze zijn ook poreus genoeg om de geurolie goed op te nemen en te laten verdampen.

Losse Geurstokjes bij winkels als Xenos, HEMA, Action

Losse geurstokjes zijn ook verkrijgbaar bij fysieke winkels zoals Xenos, Hema en Action. Er zijn ook andere winkels die huishoudelijke artikelen en luchtverfrissers verkopen.

In fysieke winkels zijn losse geurstokjes meestal verpakt in een doos of zak. Je kan ze vinden in de buurt van geuroliën en huisparfums.

Sommige mensen overwegen ook om satéprikkers te gebruiken als geurstokjes, omdat ze dun en goedkoop zijn. Satéprikkers kunnen net als geurstokjes worden gebruikt door ze in een container te plaatsen en een geurolie of parfum toe te voegen.

Houd er wel rekening mee dat satéprikkers niet echt bedoeld zijn als geurstokjes en dat ze mogelijk niet zo efficiënt zijn in het verspreiden van de geur als speciaal ontworpen geurstokjes. Satéprikkers kunnen ook snel vervagen of verweren en moeten mogelijk sneller worden vervangen.

Losse Geurstokjes van merken als RITUALS

Een veelgevraagd en veelgezocht artikel: losse geurstokjes van RITUALS en andere topmerken.

Helaas: eigenlijk is er geen een A-merk dat losse geurstokjes verkoopt.

Met alle respect: het zijn natuurlijk ook maar stokjes. Daar hoeft geen merk aan gekoppeld te worden, een stokje is een stokje. Het is beter als de gevestigde merken zich focussen op het ontwikkelen en innoveren van geweldige parfums. Daar zijn zij goed in.

De producten die je ziet in het overzicht in dit blogartikel zijn van B-merken of zelfs merkloos en dat is prima. Er kan niet veel fout aan.

Kleuren van losse Geurstokjes

Wat erg leuk is aan het aanschaffen van losse geurstokjes, is dat veel kleuren beschikbaar zijn.

De kleuren die wij hebben geselecteerd in dit artikel vallen op om de volgende redenen. Bepaal zelf welke kleur bij jouw interieur past:

 • Zwart is is een kleur die een sterk contrast vormt met lichtere kleuren. Het kan een gevoel van luxe of drama geven aan een ruimte
 • Wit reflecteert licht en vergroot een ruimte visueel. Het kan een gevoel van ruimte en zuiverheid geven
 • Groen is opvallend omdat het de kleur van de natuur is en een gevoel van rust en ontspanning kan geven
 • Paars is een zeldzame kleur en wekt emoties op zoals luxe en mysterie
 • Rood is opvallend omdat het een krachtige kleur is die emoties opwekt zoals energie en opwinding.
 • Bamboe is opvallend omdat het een natuurlijk en duurzaam materiaal is dat visueel opvalt in een ruimte. Het kan een gevoel van natuurlijkheid en rust geven.
Geurstokjes los zwart
Zwart is een populaire interieurkleur. Gelukkig zijn losse geurstokjes ook in de kleur zwart verkrijgbaar!

Veelgestelde vragen over Losse Geurstokjes

Er zijn een aantal veelgestelde vragen over Losse Geurstokjes. Hieronder vind je de meeste gestelde vragen en de antwoorden daarop. Handige informatie die je moet weten.

Hoe werken Losse Geurstokjes?

Wanneer je losse stokjes in het potje van een geurstokje doet, dan zullen deze stokjes de vloeistof in het potje op gaan nemen. Voordat de stokjes de geur zullen gaan afgeven moeten ze eerst deels verzadigd raken. Wanneer dit het geval is zal de vloeistof via de stokjes aan de omgeving afgegeven worden.

Het aantal stokjes dat je gebruikt bepaalt hoe sterk de geur is die verspreid wordt. Als je alle stokjes erin doet, dan zal de geur op zijn sterkst zijn. Wil jij een mindere sterke geur of gewoon dat de geurstokjes langer meegaan? Dan kun je er gerust wat stokjes uithalen.

Hoe vaak moet je geurstokjes omdraaien (of niet)

Dit verschilt een beetje per merk. Als je de geurstokjes van Rituals, Janzen of Bolsius hebt, dan hoeft je ze zeker niet dagelijks om te draaien. Deze absorberen en verspreiden dusdanig effectief dat je ze niet dagelijks hoeft om te draaien.

Als je de geurstokjes van de betere merken 1 keer in de week omdraait, dan is dit absoluut voldoende. Die van de wat goedkopere merken drogen sneller uit. Je moet ze dan dus ook sneller om gaan draaien. Bij de goedkopere merken moet je de stokjes vaak 1 keer in de 2 dagen omdraaien.

Uiteraard moet je hierbij gewoon je neus blijven gebruiken. Als jij de geur niet meer goed genoeg kan ruiken, of je vindt de geur niet meer sterk genoeg, dan kun je de stokjes gewoon naar eigen inzicht omdraaien.

Moet ik alle Losse Geurstokjes gebruiken?

Bij de diffuser krijg je een aantal stokjes. Deze verspreiden de geur, maar moet ik alle stokjes gebruiken? Het aantal stokjes en concentratie in de vloeistof zijn precies op elkaar afgestemd. Als je 8 stokjes hebt, dan is de vloeistof dusdanig geconcentreerd dat je ook 8 stokjes nodig hebt.

Toch zijn er soms ook mensen die de geur te sterk vinden. De ene persoon heeft simpelweg een sterker reukvermogen dan de andere. Als jij de geur te sterk vindt, dan kun je naar eigen inzicht gewoon wat stokjes uit de diffuser halen. Dit moet je gewoon even proberen totdat jij tevreden bent over de sterkte van de geur.

Kun je Losse Geurstokjes hergebruiken?

Het is mogelijk om geurstokjes te hergebruiken, hoewel dit afhankelijk is van de soort geurstokjes die je hebt en hoe ze zijn gemaakt.

Sommige geurstokjes zijn gemaakt van absorberend materiaal, zoals hout. De geur van de geparfumeerde olie trekt in het hout waardoor de stokjes niet hergebruikt kunnen worden. Bij fiber stokjes is dit minder aan de orde, deze stokjes zal je eerder kunnen gebruiken met een ander parfum.

Conclusie

Door een Los Geurstokje aan te schaffen ben jij er zeker van dat jouw geurstokjes combinatie er weer even tegenaan kan. Omdat er meerdere kleuren beschikbaar zijn kan het aanschaffen van een los geurstokje jou ook helpen de juiste kleurcombinatie te vinden.

Het geweldige aan dit product is dat het lang meegaat. Je kan het opslaan in een berging of kelderkast en er nog jaren op terugvallen. Mooie tip of niet? Deze website heet niet voor niets Fijnvoorthuis 😉

Het beste losse Geurstokje om jouw huisparfums mee aan te passen is wat ons betreft die van RENALUX. Deze sterke blanke bamboe stokjes passen bij elk merk geurstokjes en zorgen dat jij er weer even tegenaan kunt. De aanbieder op Bol bezorgt het artikel snel en omdat de stokjes goed verpakt zijn komen die zeker weten heel aan.

Wat ook erg fijn is, is dat dit product te combineren is met elk type geurolie. Waar wacht je nog op? Bestellen maar 🙂

Andere bijproducten voor Geurstokjes

Met Geurstokjes ben jij al bekend. Je hebt ze regelmatig in huis en je wil inmiddels wel eens variëren, of juist door met jouw favoriete merk. De volgende bijproducten en accessoires helpen jou om het meeste uit jouw favoriete geurstokjes te halen.

Zoek je een ander Geurstokje? Bekijk de Alle merken, geuren en kleren Geurstokjes pagina

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Hoi ik ben Perry! Doordeweeks ben ik digitaal projectmanager voor bedrijven als Plieger, Philips Hue, HACO en anderen. Ik vind dit soort projecten gaaf en ben dol op eCommerce en online. Sinds 2011 ben ik daarnaast online ondernemer. Het begon klein met Twitteraccounts en is uitgegroeid door projecten als Fijnvoorthuis.nl. Deze website run ik met mijn vriendin Lisanne die veel kijk heeft op huisinrichting.

Plaats een reactie