Gouden Geurstokjes: de 14 beste van Oktober 2023

Jij bent op zoek naar de beste Gouden Geurstokjes om mooie, opvallende interieurstyling in huis te creëren.

Wij zijn Lisanne en Perry en wonen al meer dan 10 jaar op onszelf. Wij houden van mooie, sfeervolle producten voor thuis. Het uitzoekwerk hebben wij al voor jou gedaan en vanuit meer dan 200 producten hebben wij toegewerkt naar de beste 14 Gouden Geurstokjes en zaken om op te letten.

Lees snel verder en weeg zelf de argumenten af om te ontdekken welk Gouden Geurstokje het beste bij jou past. Onderaan de pagina kan je ook aanvullende informatie over Gouden Geurstokjes vinden zoals zaken om rekening mee te houden, kenmerken en veelgestelde vragen. Heb je vragen? Stel die dan zeker in de comments onderaan de pagina.

De beste Gouden Geurstokjes: een overzicht

Om voor jezelf te bepalen welk Geurstokje het beste bij jou past zijn er een aantal zaken om af te wegen.

In de selectie die wij voor jou hebben gemaakt, hebben wij rekening gehouden met prijs, kwaliteit, design, stijl, kleur, hoe anderen de producten ervaren, review, marktonderzoek en geursterkte. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden in het kiezen van het juiste Gouden Geurstokje.

In ons onderzoek zien wij scent sticks en fragrance stokjes ook als Gouden Geurstokjes, maar wierook stokjes hebben wij niet meegenomen.

In de volgende lijst vatten wij alle de top 14 voor jou samen. Uit deze selectie kan jij zelf kiezen welk product het beste bij jou past.

5
Ipuro - Time to glow - 100 ml
€16,00
Uitverkocht
12
Golden Glow - Ipuro - 240 ml
€36,95
Op voorraad
14
VERSAGE - Red Nobil - 100 ml
€24,95
Uitverkocht

Over Gouden Geurstokjes

Wat zijn Gouden Geurstokjes?

Gouden Geurstokjes zijn producten die als doel hebben een bepaalde geur in jouw huis te verspreiden. Het product bestaat meestal uit 3 onderdelen; stokjes, een houder en vloeistof.

De stokjes zijn meestal van hout. Omdat de stokjes van hout zijn absorberen zij de vloeistof uit het flesje. Daardoor houden de stokjes de vloeistof lang vast. Omdat de stokjes licht vochtig zijn kan de tocht in huis de geur van de vloeistof makkelijk meenemen.

De houder is meestal een glazen of stenen flesje met een mooi design. Er zijn ontzettend veel variaties voor de houder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het materiaaltype of de kleur. Als men aan kleuren van geurstokjes denkt dan komt die kleur vooral terug in de houder. De stokjes zijn namelijk doorgaans altijd zwart of blank (hout look).

De vloeistof in de houder is een kunstmatig middel, een aroma met een sterke geur. Het idee van het product is dat deze geur zich verspreidt door de ruimte waarin jij het geurstokje plaatst.

De beste Geurstokjes Goud
Geweldig toch. Alleen de beste gouden geurstokjes op Fijnvoorthuis.nl

Gouden Geurstokjes kopen? Let hier op

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn gouden geurstokjes in heel veel verschillende soorten te krijgen. De juiste keuze maken kan dan misschien een beetje lastig zijn. Daarom hebben we een aantal dingen voor jou verzameld, waar je op moet letten als je gouden geurstokjes gaat kopen. Zo weet jij dadelijk ook wat de juiste keuze is voor jou.

De uitstraling van goud

Al eeuwen lang heeft het materiaal en de kleur goud een verblinde werking op mensen. Het is een edelmetaal met een prachtige en luxueuze uitstraling. Dit geldt ook voor de gouden geurstokjes. Wanneer er in een woning iets staat van goud, of met een gouden kleur, dan valt dit meteen op.

De uitstraling van de gouden kleur is iets waar je wel rekening mee moet houden, als het gaat om jouw interieur. Omdat goud dus zo opvalt, moet het wel binnen jouw interieur passen. Goud is een kleur waar de ene helemaal trouw aan is, terwijl een ander de gouden kleur verafschuwd. 

Als jij de gouden kleur mooi vindt, dan is het belangrijk dat je naar jouw interieur kijkt. Veelal is deze kleur goed te combineren met andere kleuren. Goud past namelijk heel goed bij heel veel neutrale tinten, maar hierover later meer in dit bericht.

Gouden Geurstokjes lekkerste
Goud heeft een geweldig luxe uitstraling in jouw interieur

Een kleurrijke geschiedenis

De uitstraling van goud heeft ervoor gezorgd dat de gouden geurstokjes een kleurrijke geschiedenis hebben. Voordat we geurstokjes kregen, werd wierook gebruikt om de ruimte een geur te geven. Hiervoor werd ook heel vaak goud gebruikt.

Duizenden jaren geleden werden de diffusers die de geur moesten verspreiden al van goud gemaakt. Dit enkel en alleen dus voor de luxueuze uitstraling. Met gouden geurstokjes haal je dus eigenlijk een stukje, zeer lange geschiedenis in huis.

Welke materialen worden voor gouden geurstokjes gebruikt?

Afhankelijk van het merk worden verschillende materialen gebruikt. De diffuser waar de vloeistof in zit wordt eigenlijk alleen van glas of kunststof gemaakt. Dit heeft er uiteraard mee te maken dat de diffuser vloeistofdicht moet zijn. 

Je ziet genoeg diffusers die aan de buitenkant van hout gemaakt zijn. Dit betekent uiteraard niet dat de hele diffuser van hout gemaakt is. Binnenin de houten diffuser zit dan vaak een reservoir van kunststof waar de vloeistof in gedaan moet worden.

De stokjes: hout of fiber

Als het gaat om de stokjes zelf, dan zijn er 2 materialen die gebruikt worden. De eerste is fiber, ook wel het Engelse woord voor glasvezel. Glasvezel kennen we tegenwoordig bij heel veel toepassingen en dus ook bij de geurstokjes.

Stokjes van glasvezel hebben de eigenschap dat ze de geur beter verspreiden door de ruimte. Al is dit wel sterk afhankelijk van de olie die gebruikt wordt en het aantal stokjes dat gebruikt wordt. Glasvezel heeft wel het nadeel dat het qua productie een stuk duurder is. 

Hout is nog steeds het meest gebruikte materiaal als het gaat om de stokjes. Hout heeft de goede eigenschap dat het veel vloeistof op kan nemen. Het verzadigd goed en kan dus veel minuscule druppeltjes aan de omgeving loslaten, waardoor de geur goed verspreid wordt

Houten stokjes zijn vele malen goedkoper te produceren. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de stokjes goedkoper zijn. Voor hout moeten er natuurlijk wel bomen gekapt worden. Wel is het zo dat al het gebruikte hout binnen EU moet voldoen aan strenge eisen. Illegaal gekapt hout komt onze Unie niet binnen.

Met welke kleuren zijn gouden geurstokjes te combineren?

Wanneer je kiest voor gouden geurstokjes, dan is het wel belangrijk dat je goed naar het interieur kijkt. Goud is namelijk een kleur die heel goed opvalt. Het moet dus wel goed binnen het interieur passen. 

Goud is eigenlijk met bijna alle kleuren wel te combineren. Goud doet het altijd goed in combinatie met natuurlijke kleuren als bruin, grijs en zwart. De neutrale achtergrond zorgt ervoor dat de gouden geurstokjes echt opvallen in het interieur.

Tevens is goud heel goed te combineren met houtkleuren. Heb je bijvoorbeeld een donkerhouten dressoir, dan passen gouden geurstokjes heel mooi bij het hout. Het tekent mooi tegen elkaar af en geeft het een prachtig totaalplaatje.

Gouden geurstokjes in combinatie met wit en lichte kleuren

In heel veel huizen zien we regelmatig dat (bijna) alle wanden en het plafond een lichte of witte kleur hebben. Wit is een neutrale, frisse kleur. Wel is het zo dat, wanneer we wit met goud gaan combineren dit een kille uitstraling heeft.

Er is zeker een combinatie mogelijk met goud en wit, maar ga deze 2 kleuren niet overal combineren. Je kunt er dan beter voor kiezen om een derde en/of vierde kleur toe te voegen aan het geheel. Dan zal het kille van goud en wit verdwijnen en krijg je een mooi geheel.

Geurstokjes Goud in jouw interieur
Goud kan als accent dienen om ruimtes warmte te geven

Ook te combineren met andere home artikelen

Daarnaast heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om de gouden geurstokjes met andere artikelen te combineren die fijn voor thuis zijn. Veel fabrikanten van geurstokjes hebben namelijk ook nog andere accessoires die je erbij kunt krijgen.

Wanneer je namelijk een gouden geurstokjes hebt, kun je dit ook heel mooi combineren met gouden geurkaarsen. Ook heb je de mogelijkheid om de geurstokjes te combineren met bijvoorbeeld onderzetters of zeeppompjes. Even afhankelijk van de plek waar je de geurstokjes neer gaat zetten.

Gouden Geurstokjes interieur en parfum
Parfums en andere accessoires die vaak ook in goud verkrijgbaar zijn

Tijdloze trend

Zoals we al zeiden wordt goud al eeuwen gebruikt. Dit heeft ervoor gezorgd dat goud eigenlijk een tijdloze trend is. Waar trends van andere kleuren elk jaar veranderen, zal dit bij goud niet gebeuren. Als je gouden geurstokjes gaat kopen dan haal je een tijdloos object in huis.

Ook wanneer jij na verloop van tijd besluit om jouw interieur aan te passen. Wanneer je andere meubels koopt of een andere kleur verf op de muur doet. Goud past in vrijwel ieder interieur, tenzij je hele felle kleuren in jouw interieur gaat gebruiken.

Veelgestelde vragen over Gouden Geurstokjes

Er zijn een heel aantal veel gestelde vragen over Gouden Geurstokjes. Hieronder vind je de meeste gestelde vragen en de antwoorden daarop. Handige informatie die je moet weten.

Hoe werken Gouden Geurstokjes?

Gouden Geurstokjes werken in tegenstelling tot wierook met het verstuivingsprincipe. Wierook werkt met verbranding. Verstuiven klinkt misschien heel moeilijk, maar dit valt best wel mee.

Als je Gouden Geurstokjes koopt dan krijg je een potje met vloeistof en een aantal stokjes. Wanneer je de stokjes in het potje, de diffuser doet, dan zullen deze stokjes de vloeistof opgaan nemen. Voordat de stokjes de geur zullen gaan afgeven moeten ze eerst deels verzadigd raken. Wanneer dit het geval is zal de vloeistof via de stokjes aan de omgeving afgegeven worden.

Het aantal stokjes dat je gebruikt bepaalt hoe sterk de geur is die verspreid wordt. Als je alle stokjes erin doet, dan zal de geur op zijn sterkst zijn. Wil jij een mindere sterke geur of gewoon dat de Gouden geurstokjes langer meegaan? Dan kun je er gerust wat stokjes uithalen.

Hoelang gaan Gouden Geurstokjes mee?

Hoe lang Gouden Geurstokjes meegaan, dat ligt grotendeels aan de kwaliteit van de geurstokjes. Geurstokjes van bijvoorbeeld Rituals of Bijenkorf gaan veel langer mee dan de goedkopere geurstokjes van winkels als Action. 

De duurdere Gouden Geurstokjes zoals die van Rituals of Janzen gaan gemiddeld 3 tot 6 maanden mee. Hierbij wordt er wel rekening mee gehouden dat alle geurstokjes in de diffuser zitten. Ga jij minder stokjes gebruiken dan zullen de geurstokjes langer meegaan. Een kanttekening is wel dat de geur die verspreid wordt ook minder sterk is.

Zijn Gouden Geurstokjes gevaarlijk?

Er verschijnen nog wel eens berichten dat Gouden Geurstokjes gevaarlijk zouden kunnen zijn. De stoffen in de olie zouden schadelijk kunnen zijn bij inademing. De geur producten die binnen de Europese Unie verkocht mogen worden zijn onderhevig aan hele strenge eisen¹. Concentraties van potentieel gevaarlijk stoffen worden heel streng gecontroleerd.

Hieruit valt ook te concluderen dat de stoffen in de Gouden Geurstokjes zeker niet gevaarlijk zijn bij inademen. 1 ding moet je wel goed in de gaten houden. Sommige mensen kunnen namelijk wel een allergische reactie krijgen wanneer de vloeistof op hun huid komt.

Pas dus altijd eventjes op wanneer je de stokjes omdraait, of wanneer je de diffuser bijvult met vloeistof. Verder zou ik zeggen, maak je geen zorgen.

Conclusie

Door een Gouden Geurstokje aan te schaffen ben jij er zeker van dat jouw huis lekker gaat ruiken. Dit zal de sfeer in jouw huis verbeteren en zorgt voor een aangenaam gevoel.

Daarnaast weet je zeker dat je interieur meer kleurrijk zal overkomen door deze kleur aan jouw home accessoires toe te voegen.

Of je nou in een appartement, rijtjeshuis of villa woont, een Gouden Geurstokje zal altijd een fijnere thuisbeleving verzorgen. Deze website heet niet voor niets Fijnvoorthuis 😉

Het beste Gouden Geurstokje om het bij jou thuis fijner te maken is de 100 ml versie van Ted Sparks! Omdat je er een geurkaars bijkrijgt heb je meteen een leuke combinatie van producten om jouw huis mee te decoreren.

De mooiste kleuren Geurstokjes

Ben jij er al aan uit in welke kleur jij jouw product wil aanschaffen? Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Niet elke kleur past bij elk interieur. Heb jij al veel bepaalde kleuren in jouw huishouden? Overweeg dan een andere, bijpassende kleur.

De volgende opties helpen je wellicht.

Zoek je een ander Geurstokje? Bekijk de Alle merken, geuren en kleren Geurstokjes pagina

Fijnvoorthuis.nl staat voor kwaliteit

Fijnvoorthuis.nl is opgericht door Perry en Lisanne in 2022 en staat voor kwaliteit. Wij hebben de website deels uit passie en deels uit frustratie opgezet.

De passie komt vanuit digitaal ondernemen. De frustratie zit in het feit dat er dagelijks zoveel producten gekocht worden die direct weer in de kast of prullenbak verdwijnen. Om deze redenen vinden wij het belangrijk dat, als mensen spullen kopen, zij een gerichte, passende aankoop doen.

Wij hopen dat je wat hebt aan onze tips en adviezen. Laat het zeker even weten in de comments.

Perry en Lisanne
Perry en Lisanne

Hoi ik ben Lisanne! In mijn baan als social worker ben ik met veel mensen in contact om hen te helpen met hun week- en wooninvulling. Ik word er blij van om mensen te helpen met het creëren van een fijne thuiservaring. Ik lees daarnaast graag over interieur en styling advies. Op Fijnvoorthuis.nl wil ik ook anderen hiermee helpen, online. Mijn vriend Perry is handig met websites en samen hopen wij jou te helpen met jouw woonwensen.

Plaats een reactie